TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Γαστρονομικά οδοιπορικά σε Πετρίτσι και Μηλιώτι από τις «Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης»

Δυο γραφικά χωριά σε κομβική θέση για πεζοπορικές εξορμήσεις και ιδανικά για όσους θέλουν τον τέλειο συνδυασμό αναψυχής και γαστρονομίας παρουσιάζουν οι Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης. Το Πετρίτσι και το Μηλιώτι είναι ο δεύτερος σταθμός των γαστρονομικών οδοιπορικών που ξεκίνησαν στα μέσα Μαϊου.

Το Πετρίτσι φημίζεται για το περίφημο κρασί του ωστόσο  στο χωριό ο Γιάννης Καγκαράκης διατηρεί παραδοσιακή ταβέρνα όπου προσφέρονται μεσσηνιακά εδέσματα συνοδευόμενα από το γνωστό κρασί για το οποίο πολλά χρόνια τώρα το χωριό διοργανώνει  τα καλοκαιρία με επιτυχία την  Γιορτή Κρασιού.  . Στο Μηλιώτι με την ξακουστή Μηλιωτόβρυση το εξαιρετικό ανάγλυφο το μεγάλο εύρος  πεαζοπορικών διαδρομών την τιμητική του έχει η χειροποίητη πίτσα αλλά και μεζέδες που έχουν το μυστικό της προσήλωσης στα αγνά  υλικά, στο καφενείο και κατάστημα εστίασης στο κέντρο του χωριού με την πανοραμική θέα.

Βασικός στόχος των Αρχιτεκτονικών Διαδρομών Μεσσήνης είναι η συντεταγμένη προσέγγιση για την ανάδειξη του αρχιτεκτονικού πλούτου των χωριών καθώς και η παρουσίαση των ανέσεων και των αφορμών που δίνονται για να γίνου επισκέψιμα, μέσα και από τις γαστρονομικές διαδρομές. Σήμερα ο σύγχρονος περιηγητής πέρα της μύσης στα μυστικά της φύσης και την ροπή στον θεματικό-εναλλακτικό τουρισμό αναζητά και τα καταστήματα εστίασης που διατηρούν την ιστορία της γεύσης του τόπου που επισκέπτονται και είναι γεγονός πως τα χωριά του Δήμου Μεσσήνης «υπακούουν» σε αυτή την προοπτική.

Τον συντονισμό της δράσης είχαν : Ο Γιώργος Σταθόπουλος. Ο Γιάννης Λάσκαρης, ο Άρης Μπαρκούρας, η Αλεξάνδρα Ψυρούκη, η Νίκη Γιαννακοπούλου.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More