TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Λογγά-Αδριανή δρόμος με παγίδες. Άμεση ανάγκη για παρεμβάσεις.

Γιάννης Ανδρ. Λάσκαρης

Επικεφαλής συνδυασμού-Δημοτικός Σύμβουλος Μεσσήνης

(Μέλος της ομάδας «Πρωτοβουλία για την αναγέννηση της υπαίθρου»)

Η επαρχιακή οδός που ενώνει τη Λογγά με την Αδριανή δικαιολογημένα προβληματίζει τόσο τους μόνιμους κατοίκους όσο και τους επισκέπτες. Ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο που ο δρόμος αυτός έχει μεγάλη κίνηση, ο φόβος και η ανασφάλεια είναι κυρίαρχο στοιχείο. Συμμερίζομαι απόλυτα την αγωνία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής καθώς συζήτησα αλλά και διέκρινα από κοντά τα προβλήματα που υπάρχουν όπως στενός δρόμος, ανύπαρκτος φωτισμός ελάχιστες έως ανύπαρκτες σημάνσεις, επικίνδυνες στροφές  και κανένα ίχνος συντήρησης.

Παράλληλα οι επισκέπτες και πολλοί ξένοι τουρίστες δηλώνουν απογοητευμένοι με την κατάσταση που επικρατεί για δεκαετίες. Θεωρώ πως έφθασε η ώρα καθώς η Περιφέρεια έχει εκπονήσει κατά καιρούς σχέδια για βελτιστοποιήσεις να ενταχθεί, σε ανάλογο σχεδιασμό και να δοθεί βαρύτητα σε αυτό το τμήμα της επαρχιακής οδού (12η)*. Παράλληλα τόσο ο Δήμος Μεσσήνης όσο και όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά οφείλουμε να καταγράφουμε να προτείνουμε και δημόσια να εκφράζουμε την κατανόηση μας στα προβλήματα και του πιο απομακρυσμένου χωριού  αναζητώντας πάντα τις λύσεις.

Η Αδριανή η Μηλίτσα και η Λογγά είναι χωριά με κοινή πολιτιστική και εμπορική αναφορά στη συλλογική μνήμη. Οι δρόμοι είναι για να ενώνουν και να ανανεώνονται σύμφωνα με τις απαιτήσεις των καιρών. Οι επαρχιακοί δρόμοι πλέον δεν διασχίζονται από μικρά και συμβατικά αυτοκίνητα και η είσοδος ενός μεγάλου χωριού κομβικής μάλιστα σημασίας όπως είναι η Λογγά πρέπει να είναι  «φιλόξενη» και προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις των επισκεπτών και των κατοίκων.

*Δευτερεύον Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο

Πύλος (από Εθνική Οδό 9) – Παλαιόνερο – Μεσοχώρι – Πήδασος – Χωματάδα – Καλλιθέα – Κάτω Αμπελόκηποι – Μηλίτσα – Ανατολική Μηλίτσα – Αδριανή – Λογγά – Άγιος Ανδρέας Λογγάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More