TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ : Η πιλότος που έχει πετάξει σχεδόν 170.000 χιλιόμετρα για να σώσει αδέσποτα ζώα

Όπως και στη χώρα μας, η κατάσταση με τα αδέσποτα ζώα στην Αμερική είναι πολύ δύσκολη.

Τα περισσότερα καταφύγια είναι γεμάτα, με αποτέλεσμα πολλά ζώα να κινδυνεύουν καθημερινά να υποβληθούν σε ευθανασία. Ευτυχώς, υπάρχουν άνθρωποι που παλεύουν για αυτά και δεν τα εγκαταλείπουν.

Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι η πιλότος Kim Purcell που πετάει εθελοντικά για την μη κυβερνητική οργάνωση Pilots N Paws (PNP) από τον Αύγουστο του 2009. Μέχρι σήμερα, έχει μεταφέρει πάνω από 1500 ζώα σε πιο ευρύχωρα καταφύγια και, τελικά, στους τόπους υιοθεσίας τους.

Η Purcell υπολογίζει ότι έχει πετάξει περίπου 130.000 με 170.000 χιλιόμετρα τα τελευταία 14 χρόνια που προσφέρει εθελοντικά, με τη μακρύτερη πτήση της να φτάνει σχεδόν τα 1000 χιλιόμετρα. Όσο για τον μεγαλύτερο αριθμό ζώων που έχει μεταφέρει με το αεροσκάφος της, αυτός αντιστοιχεί σε 72 γάτες – μητέρες και γατάκια – από το Φρέσνο στη Νάπα της Καλιφόρνια. Η ίδια δηλώνει στο Spruce Pets ότι κανένα συναίσθημα δεν συγκρίνεται με αυτό που νιώθει όταν βοηθάει στη διάσωση ζώων από καταφύγια ή περιοχές με μεγάλο αριθμό ευθανασιών.

Μεγάλωσε μέσα σε ένα αεροπλάνο, καθώς ο πατέρας της ήταν πιλότος. Βρέθηκε στον αέρα όταν ήταν μόλις τριών ημερών. Κάθε Σαββατοκύριακό πετούσαν σε εκδρομές με την οικογένειά της. Έχασε τον πατέρα της σε αεροπορικό δυστύχημα όταν ήταν 12, και αυτό την οδήγησε να απομακρυνθεί εντελώς από τους αιθέρες, μέχρι τα κολεγιακά της χρόνια. Επέστρεψε στο αεροπλάνο για να παράσχει ιατρική περίθαλψη στον αέρα, και τελικά έγινε ιατρός πτήσης.

“Πάντα είχα και έσωζα ζώα, οπότε αυτή η δουλειά ήταν τέλεια για μένα, και οι βάσεις που έχω στην ιατρική έχουν φανεί χρήσιμες με κάποια από τα διασωθέντα ζώα που δεν ήταν υγιή,” λέει.

Η πιλότος όχι μόνο πετάει, αλλά κανονίζει και πτήσεις για τα διασωθέντα ζώα, καθορίζοντας ποιο αεροσκάφος μπορεί να καλύψει τις διαφορετικές ανάγκες τους. Ακόμα, διοργανώνει εκπαιδεύσεις για πιλότους σχετικά με το πώς να μεταφέρουν νεογέννητα ζωάκια, πώς να διατηρούν τα επιβαίνοντα ζώα άνετα στον κρύο και στο ζεστό καιρό, και πώς να ακολουθούν τα κατάλληλα υγειονομικά μέτρα και μέτρα ασφαλείας.

Photo: Facebook/Kim Purcell

Στις πτήσεις της, η Purcell κάνει τα πάντα για να βεβαιωθεί ότι τα ζωάκια που μεταφέρει νιώθουν ασφαλή και δεν φοβούνται. “Μια πτήση είναι πολύ πιο γρήγορη από την οδήγηση, με αποτέλεσμα να δημιουργεί λιγότερο στρες τόσο στους σκύλους όσο και στις γάτες. Από τη στιγμή που θα βρεθούν στον αέρα, σχεδόν πάντα ηρεμούν και απολαμβάνουν το ταξίδι.” Έχει πετάξει με σκύλους, γάτες, πάπιες, και ένα γουρούνι. Είχε προσφερθεί να πετάξει και με μια αγριόγατα, καθώς και με μια αρκούδα, αλλά άλλοι πιλότοι ανέλαβαν τελικά αυτές τις αποστολές. Σα να παίζει Tetris, έχει μάθει να χωράει τα crates μέσα στο αεροσκάφος, με αποτέλεσμα να μπορεί να σώσει περισσότερα ζώα σε μια πτήση απ’ ότι πιο άπειροι πιλότοι.

Photo: Facebook/Kim Purcell

Ένα από τα αγαπημένα της ταξίδια ήταν αυτό που μετέφερε τον Gilbert, ένα γατάκι με εγκεφαλική υποπλασία από το Τζάκσον στο Special Needs Are Precious (SNAP) Cats της Σάντα Ρόζα. Το γατάκι ήθελε αγκαλιά καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης. Στη συνέχεια, η Purcell υιοθέτησε δύο γάτες από το καταφύγιο SNAP.

Όταν δεν είναι στον αέρα, η Purcell ευαισθητοποιεί ανθρώπους σχετικά με το θέμα των ζώων καταφυγίου, συμμετέχοντας σε σόου και σε ημέρες αεροδρομίου. Εκπαιδεύει μέλη της κοινότητας – αλλά και άλλους πιλότους – σχετικά με την εθελοντική προσφορά των πιλότων στην PNP. Τέτοιες ιστορίες εμπνέουν όλους/ες μας, δείχνοντάς μας πώς ο καθένας και η καθεμιά μας μπορεί να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις και τις δεξιότητές του/της για να παράσχει βοήθεια σε αυτούς που έχουν ανάγκη.

ΠΗΓΗ

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More