TOP NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΙΝΕΜΑ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ : ΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ από την Filmhouse / Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας – ΤΕΤΑΡΤΗ 06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

«In-Yun» στην Κορεατική παράδοση είναι το κάρμα των ανθρώπων. Αν δύο άνθρωποι συναντηθούν τυχαία, αγγιχτούν καθώς διασχίζουν έναν πολυσύχναστο δρόμο, ή κάτσουν δίπλα ο ένας στον άλλον κι αυτό είναι η αρχή μιας γνωριμίας τότε είναι το« «In-Yun» τους. Γιατί σημαίνει ότι στις προηγούμενες ζωές τους, αυτοί οι άνθρωποι ήταν και πάλι γνώριμοι, οικείοι. Η Νόρα, όταν ήταν ακόμα «Ναν», έφυγε με την οικογένειά της στην Αμερική. Ηταν μόνο 11 χρονών, αλλά είχε αναπτύξει μία ιδιαίτερη σχέση με τον συμμαθητή της Χέι-Σανγκ. Τα δυο παιδιά έκαναν τα πάντα μαζί. Οι μητέρες τους έλεγαν ότι είναι ερωτευμένα.
Πολλά χρόνια μετά, οι δυο τους έρχονται ξανά κοντά χάρη σε μια απομακρυσμένη σύνδεση τις πρώιμες μέρες του τεχνολογικού θαύματος της παγκόσμιας σύνδεσης.
To γενναιόδωρο ντεμπούτο της κορεάτικης καταγωγής Σελίν Σονγκ έκλεψε τις εντυπώσεις στο Φεστιβάλ του Σάντανς και συγκίνησε κοινό και κριτικούς με μία γλυκόπικρη ιστορία για την αγάπη, τη μοίρα και όλα όσα καθορίζουν την προσωπικότητα και την πορεία ενός ανθρώπου.
Κοντινός συγγενής της «Σύντομης Συνάντησης», της «Ερωτικής Επιθυμίας» και του «Πριν το Ξημέρωμα», το θαυματουργό ντεμπούτο της Σελίν Σονγκ συνοψίζει 25 χρόνια εκκολαπτόμενης αγάπης μεταξύ δύο ανθρώπων που κατοικούν σε διαφορετικές ηπείρους και τους χωρίζουν αμέτρητα μίλια. Ξεκινά από τα πρώτα εφηβικά σκιρτήματά τους στη Σεούλ του ’90 και ολοκληρώνεται στη σημερινή Νέα Υόρκη όταν, ενήλικες πλέον, οι ήρωες βλέπουν τις αισθηματικές φαντασίες που καλλιέργησαν από μακριά να αναμετριούνται με την πραγματικότητα.
Λίγο πριν διεκδικήσει τα Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Σεναρίου, η δημιουργία που συγκέντρωσε τις καλύτερες κριτικές της χρονιάς παγκοσμίως είναι ένα αυτομάτως κλασικό φιλμ στο είδος του: μια συγκινητική ελεγεία για την αγάπη και το ρόλο της τύχης και των πιθανοτήτων στις ανθρώπινες ζωές, προορισμένη να πάρει θέση δίπλα στις διαχρονικά αγαπημένες ταινίες πολλών θεατών.
ΤΕΤΑΡΤΗ 06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ – PAST LIVES
Drama, Romance | K-13 | 2023 | USA, KR | 105΄
σκηνοθεσία: Celine Song
παίζουν: Greta Lee, Teo Yoo, John Magaro
21:00 | Αμφιθέατρο Θοδ. Αγγελόπουλος, Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας | Είσοδος γενική 5 ευρώ, είσοδος 3 ευρώ για ανέργους, πολυτεκνους και φοιτητές, ελεύθερη κάτω των 18

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More