LIFE IN THE CITY TOP NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑ

«ΑΘΕΑΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ» – Λαντζουνάτο: Ένα ορεινό στολίδι Εφαλτήριο πεζοπορικών εξορμήσεων

Το Λαντζουνάτο Μεσσηνίας  είναι ένα ορεινό στολίδι της αθέατης Μεσσηνίας, που τα τελευταία χρόνια έχει τεθεί στο επίκεντρο σημαντικών δράσεων καθώς πρόκειται για ένα χωριό που τηρεί βασικές προϋποθέσεις για να γίνει επισκέψιμο όλες τις εποχές.
Η φιλοξενία των κατοίκων, η ιστορία και τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς που το περιβάλλει όπως και η θέση του στο φυσικό ανάγλυφο το καθιστούν χωριό έκπληξη. Ενσωματωμένο με την φύση και την ιστορία που το διέπει καθώς  μάλιστα  βρίσκεται πολύ κοντά με ένα  θρυλικό κάστρο να δεσπόζει επάνω από το χωριό το:ΣΑΦΛΑΟΥΡΟ.
Πρόκειται  για ένα ορεινό χωριό της Τριφυλίας  κάπως απομακρυσμένο αλλά με μεγάλη ιστορία, φυσική υπεροχή, πολλές διαδρομές για περιήγηση, ένα κάστρο, μια σπηλαιοεκκλησιά και την βρύση ενός πασίγνωστου αρματολού.
Το περίφημο κάστρο βρίσκεται σε προνομιακή θέση και Θέλει ιδιαίτερη προσοχή κατά την ανάβαση και σίγουρα έναν  έμπειρο οδηγό, η θέα ωστόσο από αυτό αποζημιώνει τον περιηγητή.
Τα τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί από τις Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης αποδράσεις στο χωριό ενώ ετοιμάζεται μια σημαντική εξόρμηση για τον μήνα Μάϊο από την πεζοπορική ομάδα «Τα Γεράκια».
Παράλληλα γίνεται μια παρουσίαση του χωριού και της περιοχής από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, στο διαδίκτυο  Τον συντονισμό των δράσεων έχουν αναλάβει οι: Γιάννης Λάσκαρης-Γιώργος Σταθόπουλος-Άρης Μπαρκούρας-Νίκη Γιαννακοπούλου.
Ιστοσελίδα για το χωριό: https://lantzounatoperiigisi.blogspot.com/

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More