TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Την Κυριακή 12 Μαΐου η Λαμπαδηδρομία από το Μανιάκι έως την Καλαμάτα – Στο Στάδιο για τα “Παπαφλέσσεια” θα φτάσει η Ιερή Φλόγα

Την Κυριακή 12 Μαΐου και ώρα 16:00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή Αφής της ιερής Φλόγας στο Μανιάκι, που θα σηματοδοτήσει την έναρξη της Λαμπαδηδρομίας και την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των Διεθνών Αγώνων Στίβου «ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ 2024», στην Καλαμάτα.

Το ταξίδι της Φλόγας θα ξεκινήσει από τον χώρο του ανδριάντα του αρχιμανδρίτη Ήρωα Γρηγορίου Δικαίου ή Παπαφλέσσα και η Λαμπαδηδρομία θα διασχίσει τις περιοχές: Τουλούπα Χάνι, Βλαχόπουλο, Χατζή, Πετρίτσι, Καζάρμα, Ριζόμυλο, Βελίκα, Μεσσήνη, με τελικό προορισμό την Καλαμάτα και το Δημοτικό Στάδιο στην παραλία.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την έναρξη των Διεθνών Αγώνων Στίβου «ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ 2024» θα τελεστεί τρισάγιο στον τόπο θυσίας και λειψάνων των Αγωνιστών της Μάχης του Μανιακίου και Αφή του Ιερού Φωτός από το ακοίμητο καντήλι του Ναού της Αναστάσεως του Χριστού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΦΗΣ ΙΕΡΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Ώρα 15:30   Τρισάγιο στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου (τόπο θυσίας και λειψάνων Αγωνιστών της Μάχης του Μανιακίου) της Δημοτικής Κοινότητας Μανιακίου, της Δημοτικής Ενότητας Παπαφλέσσα, του Δήμου Πύλου – Νέστορος.

 

Ώρα 15:45      Αφή του Ιερού Φωτός από το καντήλι του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου (τόπο θυσίας του Αρχιμανδρίτη Ήρωα Γρηγορίου Δικαίου ή Παπαφλέσσα) και μεταφορά της φλόγας για άναμμα της εστίας, στο χώρο του ανδριάντα του ήρωα.

 

Ώρα 16:00 Εκκίνηση Λαμπαδηδρομίας από τον ανδριάντα του Αρχιμανδρίτη Ήρωα Γρηγορίου Δικαίου ή Παπαφλέσσα.

 

Διαδρομή Λαμπαδηδρομίας: Μανιάκι – Τουλούπα Χάνι – Βλαχόπουλο – Χατζή – Πετρίτσι – Καζάρμα – Ριζόμυλος – Βελίκα – Μεσσήνη – Καλαμάτα.

 

Ώρα 17:30    Άφιξη Ιερής Φλόγας στο χώρο του Εθνικού Σταδίου Καλαμάτας, τόπο τέλεσης των Διεθνών Αγώνων Στίβου «ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ 2024».

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More