TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Δήμος Καλαμάτας: Κανένα πρόβλημα στο Δημαρχείο με τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία

Ολοκληρώθηκαν οι μετρήσεις όσον αφορά σε διάφορες παραμέτρους των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, τα οποία αναπτύσσονται στο χώρο του νέου Δημαρχείου.

Οι τιμές καταγράφηκαν από έναν κινητό σταθμό μέτρησης του Εθνικού Παρατηρητηρίου Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων, ο οποίος παραχωρήθηκε κατά χρήση στο Δήμο Καλαμάτας από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας. Οι μετρήσεις διενεργήθηκαν κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων που προηγήθηκαν. Τα επίπεδα των τιμών ανά παράμετρο βρίσκονται πολύ κάτω από τα αυστηρότερα όρια που έχουν θεσπισθεί. Τις τιμές όσον αφορά στην ένταση του ηλεκτρικού πεδίου, ενδεικτικά, μπορείτε να δείτε στο τέλος του κειμένου.

Από σήμερα, Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, το όχημα που κάνει μετρήσεις βρίσκεται στον αύλειο χώρο του 1ου Γυμνασίου Καλαμάτας, το οποίο συνορεύει με τον ΟΤΕ και τις κεραίες που υπάρχουν εκεί. Αφού ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία στο συγκεκριμένο σημείο, στη συνέχεια θα γίνουν μετρήσεις σε όλα τα σχολεία.
Πρόβλημα ηλεκτρομαγνητικής ρύπανσης δεν υπάρχει, αλλά η κατάσταση θα αποτυπωθεί ακριβώς με αυτό το όχημα τελευταίου τύπου. Σημειώνεται πως ο Δήμος Καλαμάτας έχει και ορισμένα σταθερά σημεία, στα οποία διενεργούνται μετρήσεις, αλλά με μηχανήματα που δεν είναι τελευταίου τύπου.
Υπενθυμίζεται ότι το όχημα διαθέτει έναν συχνοεπιλεκτικό σταθμό μέτρησης του οίκου Narda που μετρά σε διάφορες φασματικές περιοχές στη ζώνη συχνοτήτων 100 kHz – 6GHz, υπολογιστή, UPS και εκτυπωτή, θέσεις χειριστών, ηλιακά πάνελ για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος, μεταξύ άλλων. Σημειώνεται δε ότι όλες τις δαπάνες κίνησης, συντήρησης, ασφάλισης και επισκευής για το όχημα αυτό καλύπτει η ΕΕΑΕ.

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More