TOP NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ

12ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας – «DUO GUITAR & FLUTE» μουσικές του κόσμου – Σάββατο 6 Απριλίου .

Το 12ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας το Σάββατο 6 Απριλίου 2024 και ώρα 20:30 στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας θα παρουσιάσει συναυλία με τίτλο: «DUO GUITAR & FLUTE» μουσικές του κόσμου.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας, δόθηκε σήμερα, Παρασκευή 5 Απριλίου 2024, συνέντευξη Τύπου όπου οι συντελεστές του Φεστιβάλ αναφέρθηκαν στο θέμα της συναυλίας.

Συγκεκριμένα, ο Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Στάθης Γυφτάκης, σημείωσε πως είναι η τρίτη σημαντική συναυλία του 12ου Φεστιβάλ Κιθάρας όπου ο συνθέτης Atanas Ourkouzounov (κιθάρα) συμπράττει με την φλαουτίστα Mie Ogura σε έργα του ιδίου και άλλων. Ο σπουδαίος για την εποχή του συνθέτης είναι ένα επίτευγμα για το Φεστιβάλ.

Αναφερόμενος στο Φεστιβάλ, ο Καλλιτεχνικός του Διευθυντής Αντώνης Κουφουδάκης, ανέλυσε το υψηλό επίπεδο του Φεστιβάλ Κιθάρας, ενώ τόνισε πως το ντουέτο των Ourkouzounov  και Ogura θα προσφέρει μουδικό αποτέλεσμα με παραδοσιακούς ήχους αλλά και σύγχρονες νότες.

Τέλος, από την πλευρά της η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων ‘’ΤΕΡΨΙΣ’’ Ιωάννα Κορμπή, ευχαρίστησε για την αγαστή συνεργασία που έχει ο σύλλογος με τους φορείς διοργάνωσης του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας και για τους εκπληκτικούς μουσικούς που βοηθούν στην ανάπτυξη του Φεστιβάλ.

Αξίζει να αναφερθεί πώς το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Απριλίου 2024 στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου αλλά και στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί «Masterclass» με τους σολίστ Atanas Ourkouzounov (κιθάρα) & Mie Ogura (φλάουτο) οι οποίοι θα διδάξουν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ για περιορισμένο αριθμό μαθητών. Τα ενεργά μέλη του σεμιναρίου θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ατομικά μαθήματα με τους σπουδαίους μουσικούς. Το masterclass είναι ανοιχτό και για ακροατές με την προϋπόθεση ότι όσοι επιθυμούν να το παρακολουθήσουν θα έχουν προμηθευτεί εγκαίρως το εισιτήριό τους για την συναυλία.

Το κόστος εισιτηρίου για τη συναυλία είναι  10 ευρώ.

Για περισσότερες  πληροφορίες: 6977629389

Duo Ourkouzounov

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ

Α’ ΜΕΡΟΣ

G.Gershwin – I loves you Porgy & I got rhythm
(1898-1937) (arr.Duo Ourkouzounov)

C.Debussy – La plus que lente
(1862-1918) (arr.Duo Ourkouzounov)

Mie Ogura – Eternal Kaval
(1973)

A.Ourkouzounov – Bulgaresque N°1
(1970)

Β’ ΜΕΡΟΣ

P.Ralchev – Lazarski Tanz
(1961) (arr.Duo Ourkouzounov)

Bela Bartok – Romanian folk dances
(1881-1945)

A.Ourkouzounov – Colorful sketches
(1970)

Beatles/Chick Corea – Eleanor Rigby
(arr. Duo Ourkouzounov)

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας (www.kalamataguitarfestival.gr), προσφέρει στο κοινό της πόλης υψηλού επιπέδου συναυλίες με κορυφαίους σολίστ, διαλέξεις, masterclass, διαγωνισμούς κιθάρας και παραστάσεις για παιδιά. Τον θεσμό συνδιοργανώνουν από κοινού, το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, ο σύλλογος γονέων & φιλων των καλλιτεχνικών σχολών του Δήμου Καλαμάτας «ΤΕΡΨΙΣ», η κοινωφελής επιχείρηση «ΦΑΡΙΣ» και ο Δήμος Καλαμάτας με την βοήθεια υποστηρικτών-χορηγών. Καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ είναι ο καθηγητής κιθάρας Αντώνης Κουφουδάκης.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More