TOP NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΙΝΕΜΑ

Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας – Απρίλιος Αφιερωμένος στην Παλαιστίνη – ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – Ghost Hunting

Ο Απρίλιος είναι αφιερωμένος στην Παλαιστίνη και τους καλλιτέχνες της, ως ένδειξη συμπαράστασης κι αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. Οι Έλληνες καλλιτέχνες ζητούν τον τερματισμό της γενοκτονίας, των δολοφονιών των αμάχων και της συνεχιζόμενης ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνουν οι άνθρωποι στη Γάζα.
Οι προβολές γίνονται στα πλαίσια της συνεργασίας του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου και του Athens Palestine Film Festival.
ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – Ghost Hunting, του Raed Andoni, (94’), 2017
Προκειμένου να αντιμετωπίσει τα φαντάσματα που τον κυνηγούν, ο Παλαιστίνιος σκηνοθέτης Raed Andoni συγκεντρώνει μια εκλεκτή ομάδα πρώην κρατουμένων για να αναδημιουργήσει το Al-Moskobiya, το κύριο κέντρο ανακρίσεων του Ισραήλ, όπου
βρισκόταν και ο ίδιος όταν φυλακίστηκε σε ηλικία 18 ετών. Μέρα με τη μέρα, αυτοί οι οικοδόμοι, ένας σιδεράς, ένας αρχιτέκτονας, ένας βοηθός σκηνοθέτη μοιράζονται τις αναμνήσεις τους για το πώς επιβίωσαν με θάρρος και χιούμορ. Καθώς τα τείχη των κελιών υψώνονται, τα συναισθήματα χαλαρώνουν.
Κουτσομητοπούλου 6 Καλαμάτα 
Ώρα προσέλευσης: 20:30
Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά (τα έσοδα θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση παλαιστινίων καλλιτεχνών)

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More