TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Εξειδίκευση σχεδίων οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών

Σήμερα, Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 συνεδρίασε η Επιτροπή που προβλέπεται από την εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με θέμα: Κατευθυντήριες οδηγίες για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών για λόγους προστασίας από εξελισσόμενη ή επικείμενη καταστροφή εξαιτίας δασικών πυρκαγιών και οδηγίες για την σύνταξη ειδικών σχεδίων στα πλαίσια εφαρμογής του αρθ. 23 παρ. 4 του Ν. 4662/2020.

Συμμετείχε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, Παναγιώτης Παπανικολάου με την Υποδιοικήτρια Σοφία Μπομπόνη, ο Α/Υ΄Γεώργιος Μπαζιωτόπουλος από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, ο Πλωτάρχης Σωτήριος Τσούλος Υπολιμενάρχης Λιμενικής Αρχής Καλαμάτας, ο ιατρός Γεώργιος Λαφαζάνος, επιστημονικά υπεύθυνος  του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας  και ο Παναγιώτης Αντωνόπουλος, υπεύθυνος  ΕΚΑΒ τομέα Καλαμάτας.

Επικεφαλής της Ομάδας έχει ορισθεί ο υπεύθυνος για θέματα πολιτικής προστασίας του Δήμου, Αντιδήμαρχος Ιωάννης Ζαφειρόπουλος.

Να υπενθυμίσουμε ότι για συμβάν που αφορά στη χωρική αρμοδιότητα του Δήμου, υπεύθυνος για την απόφαση της οργανωμένης απομάκρυνσης είναι ο Δήμαρχος μετά από σχετική εισήγηση του επικεφαλής αξιωματικού της Πυροσβεστικής στον τόπο της πυρκαγιάς.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More