TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : Πραγματοποιήθηκε χθες η Ημερίδα της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η Ημερίδα της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου και οι φορείς- μέλη της, του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Λακωνίας, του Νομικού Προσώπου  Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας Δήμου Σπάρτης και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της 3ης Δεκεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, με θέμα :

«Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία: Εθνική Στρατηγική 2024-2030», στη Μαγούλα Σπάρτης. 

Την ομιλία χαιρέτησαν οι συνδιοργανωτές, ο Πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ Λακωνίας κ. Σταύρος Λαμπρινάκος και η Πρόεδρος του Νομικού  Προσώπου Δήμου Σπάρτης κα Δήμητρα Παπανικολάου και στη συνέχεια ο Βουλευτής ΝΔ Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός, η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λακωνίας κα Νάγια Γρηγοράκου, η Περιφερειακή Σύμβουλος και Γραμματέας του Σωματείου ΑμεΑ Λακωνίας κα Μαργαρίτα Σπυριδάκου, ο εκπρόσωπος του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Πελοποννήσου, Αστυνόμος Α’,  κ. Θεόδωρος Πλαστήρας, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας καθώς και η Διευθύντρια του ΚΔΑΠμεΑ «Διάπλασις» Σπάρτης. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Νίκος Καραλής, πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΕΣΑμεΑ, ενώ το συντονισμό ανέλαβε η Γενική Γραμματέας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ κα Αθανασία Καρούνου.

Στην ημερίδα συμμετείχαν με μουσικοθεατρική παράσταση οι ωφελούμενοι του ΚΔΑΠμεΑ «Διάπλασις» Σπάρτης, αναδεικνύοντας πόσο σημαντική είναι η αποδοχή της διαφορετικότητας και η συμπεριληπτική πρακτική  για την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας μας.

 Πλήθος ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και με τις οικογένειες τους από κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου παρευρέθηκαν στην ημερίδα αυτή δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας και διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας σε κάθε τομέα της καθημερινότητας.

Ήταν ιδιαίτερη τιμή και χαρά για όλα τα στελέχη και τα μέλη της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου η συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, οι οποίοι έγιναν μία γροθιά και μία αγκαλιά για το σκοπο του αναπηρικού κινήματος και ήταν επίσης ιδιαιτέρα συγκινητικό τα παιδιά μας να διασκεδάζουν και να συμμετέχουν ενωμένα στην εκδήλωση αυτή.

Κρατώντας ως δύναμη και κίνητρο για να συνεχίζουμε δυναμικά την ημερίδα και την ενότητα αυτή ευχόμαστε καλές γιορτές με υγεία και αγάπη για όλους.

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Παναγιώτη Νίκα για τη συνεχή στήριξη του από την πρώτη μέρα και  καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του, καθώς και την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την οικονομική στήριξη αυτής της εκδήλωσης, τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου και Δήμαρχο Άργους Μυκηνών κ. Καμπόσο Δημήτριο για την προσφορά του στη δωρεάν μετακίνηση μας από κάθε Περιφερειακή Ενότητα για την άψογη συνεργασία, καθώς επίσης το Δήμαρχο Σπάρτης κ. Πέτρο Δούκα και την Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας Δήμου Σπάρτης κυρία Δήμητρα Παπανικολάου για την εξίσου οικονομική στήριξη αυτής της εκδήλωσης, τους ωφελούμενους και τους εργαζόμενους του ΚΔΑΠμεΑ Διάπλασις Σπάρτης που μας τίμησαν με την συμμετοχή τους, την μουσικό  κα Ηλέκτρα Βλαχονικολού για τη δωρεάν μουσική κάλυψη της εκδήλωσης, και τον κ. Λάμπρο Λαμπρόπουλο και το Laconia TV για τη ζωντανή μετάδοση της ημερίδας, και τέλος όλους όσους διέθεσαν το χρόνο τους  στηρίζοντας, ο καθένας με το δικό του τρόπο το αναπηρικό κίνημα της Πελοποννήσου.

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More