LIFE IN THE CITY TOP NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ – Την Κυριακή 7 Απριλίου – Από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ

Αυτή την Κυριακή μαγειρεύουμε και τρώμε συλλογικά στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ. Ας πάρουν λοιπόν φωτιά τα τσουκάλια!
ΤΙ ΕΙΝΑΙ H ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ: Πρόκειται για μια προσπάθεια ανάδειξης της σημασίας και της χαράς του να τρώμε και να πίνουμε με άλλους ανθρώπους (ναι, και με ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε), ανταλλάσσοντας σκέψεις, εμπειρίες και ιδέες, συζητώντας κι αλληλεπιδρώντας, ακόμα και τραγουδώντας ή χορεύοντας και… χωρίς να μας σερβίρουν.
Το πρόταγμα αυτού του εγχειρήματος είναι η κοινωνική συνεύρεση, μέσω του φαγητού, σε ένα πλαίσιο που δεν υπάρχουν σχέσεις οικονομικής εκμετάλλευσης (αφεντικά-υπάλληλοι-πελάτες), ούτε αναπαραγωγής κοινωνικών στερεοτύπων (π.χ. τα κορίτσια στην κουζίνα).
Αντίθετα, ενθαρρύνεται η συλλογική συμμετοχή -που σημαίνει ότι μπορείς κι εσύ να μαγειρέψεις- σε όλα τα στάδια που απαιτούνται για την απόλαυση της γαστρονομικής εμπειρίας: την από κοινού προετοιμασία με προμήθεια υλικών, την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών, όπως συνταγών…
Εν τέλει αυτό το εγχείρημα προσπαθεί να καλύψει την ανάγκη (μας) να βλέπουμε ότι μια άλλη καθημερινότητα, της οποίας ορίζουμε όλο και περισσότερες πτυχές, είναι εφικτή.
Την Κυριακή λοιπόν μετά τις 12 σας περιμένουμε με ό,τι καλούδι έχετε να μοιραστείτε με τους υπόλοιπους, ακόμα και την καλή σας διάθεση!
Κουτσομητοπούλου 6, Καλαμάτα.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More