TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Παρουσιάστηκε το Σχέδιο Πρόληψης Δασικών Πυρκαγιών του Δήμου Καλαμάτας

Παρουσιάστηκε χθες, Πέμπτη 9 Μαΐου 2024, το Σχέδιο Πρόληψης Δασικών Πυρκαγιών του Δήμου Καλαμάτας, το οποίο συντάχθηκε στο πλαίσιο του έργου που υλοποιεί το WWF Ελλάς, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την υποστήριξη του Ιδρύματος Μποδοσάκη, του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη και της ΙΚΕΑ του ομίλου Fourlis, με τίτλο «Κατάρτιση και εφαρμογή σχεδίων δράσης για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών σε τοπικό επίπεδο».

IMG 20240509 171830 Medium

Η παρουσίαση του Σχεδίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, από τον Καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννη Παπανικολάου και τον Συντονιστή δράσεων της WWF Ελλάς για τις δασικές πυρκαγιές, Ηλία Τζηρίτη, παρουσία μελών της Δημοτικής Αρχής, εκπροσώπων του Πυροσβεστικού Σώματος, της Διεύθυνσης Δασών Καλαμάτας, των Σωμάτων Ασφαλείας, εθελοντικών οργανώσεων,  Προέδρων Δημοτικών Κοινοτήτων και τοπικών φορέων και οργανισμών.

IMG 20240509 173828 Medium

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας, είχε υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με το Κοινωφελές μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Παγκόσμιο Ταμείο για την Φύση (WWF Ελλάς) και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για τη σύνταξη του Σχεδίου Πρόληψης, δεδομένης  της βαρύτητας που δίδει σε δράσεις ενίσχυσης της ανθεκτικότητας.

IMG 20240509 172126 Medium

Με το πέρας της παρουσίασης ακολούθησε διαλογική συζήτηση, ενώ το Σχέδιο θα τεθεί προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, ενώ τα πορίσματα του θα χρησιμοποιηθούν -μεταξύ άλλων- από τις υπηρεσίες του Δήμου για την τεκμηρίωση προτάσεων και έργων.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More