LIFE IN THE CITY TOP NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑ

4ο Ατομικό Πρωτάθλημα Σκακιού των ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας – Τα αποτελέσματα των πρωταθλημάτων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 4ο Ατομικό Πρωτάθλημα Σκακιού των ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας, που διεξήχθη την Πέμπτη 9 Μαΐου 2024. Στο τουρνουά, που πραγματοποιήθηκε στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, συμμετείχαν 26 αθλητές και αθλήτριες στην κατηγορία Νήπιο – Α’ και Β’ Δημοτικού και 18 αθλητές και αθλήτριες στην κατηγορία Γ’ – Δ’ – Ε’ – ΣΤ’ Δημοτικού. Τα πρωταθλήματα διεξήχθησαν με ελβετικό σύστημα αγώνων 5 γύρων και χρόνο σκέψης 10 λεπτά για το κάθε παιδί. Διευθύντρια των αγώνων ήταν η συντονίστρια της Κ.Ε Φάρις των ΚΔΑΠ, Πλαγιανού Μαρία, ενώ την διαιτησία των αγώνων είχε αναλάβει ο εκπαιδευτής σκακιού των ΚΔΑΠ και National Arbiter (NA), Μπούρας Παναγιώτης.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα των πρωταθλημάτων έχουν ως εξής:

Γενική Κατηγορία για τα μεγάλα παιδιά:

1ος Νικητής: Καλαντζής Ιωάννης (4/5) χρυσό μετάλλιο & κύπελλο

2ος Νικητής: Θεοχάρης Βασίλειος (4/5) αργυρό μετάλλιο

3ος Νικητής: Σταθόπουλος Παναγιώτης (4/5) χάλκινο μετάλλιο

Κατηγορία Γ’ – Δ’ Δημοτικού :

1ος Νικητής: Θεοχάρης Παναγιώτης (4/5) χρυσό μετάλλιο & κύπελλο

2ος Νικητής: Φιλόνοβ Νικολάι (3/5) αργυρό μετάλλιο

3ος Νικητής: Φωτοπούλου Δώρα (3/5) χάλκινο μετάλλιο

Γενική Κατηγορία για τα μικρά παιδιά  :

1ος Νικητής: Καψιμάλης Γιώργιος (5/5) χρυσό μετάλλιο & κύπελλο

2ος Νικητής: Καψιμάλης Ηλίας (4/5) αργυρό μετάλλιο

3ος Νικητής: Τσαγκλής Νικόλας (4/5) χάλκινο μετάλλιο

1ος  στην κατηγορία Δ’ Δημοτικού:  Μπούνας Νικόλαος (3/5)

1ος  στην κατηγορία Γ’ Δημοτικού: Φράγκος Δημοσθένης (2.5/5)

1ος  στην κατηγορία Β’ Δημοτικού: Δικαίος Αντώνης (3.5/5)

1ος  στην κατηγορία Α’ Δημοτικού: Γεωργόπουλος Νίκος – Παναγιώτης (3.5/5)

1ος  στην κατηγορία Νήπιο: Αλεβιζόπουλος Γιώργιος (3/5)

Τις πρώτες απονομές για τα μεγάλα παιδιά πραγματοποίησε ο Αντιδήμαρχος παιδείας, ΚΔΑΠ και Δημοτικής περιουσίας, Γεώργιος Φάβας, ευχαριστώντας τους γονείς για την συνεχή στήριξη που παρέχουν στα παιδιά τους. Επιπλέον, ανέφερε την ικανοποίηση του για το σκάκι σαν πνευματικό άθλημα και πόσο καλό κάνει στα παιδιά και ανακοίνωσε ότι έρχονται περισσότερα πρωταθλήματα από τα ΚΔΑΠ προς τα παιδιά και σε άλλα αθλήματα.

Τις απονομές συνέχισε ο Πρόεδρος της Κ.Ε Φάρις, Σωτήρης Κριτσωτάκης, ο οποίος με την σειρά του ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες και τόνισε την σημαντικότητα τέτοιων διοργανώσεων και την διαρκή και έμπρακτη στήριξη του στις δομές των ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας & της Κ.Ε Φάρις.

Η Διευθύντρια των αγώνων και συντονίστρια των ΚΔΑΠ της Κ.Ε Φάρις, Μαρία Πλαγιανού, στις απονομές ευχαρίστησε τους γονείς για τη στήριξη, που δείχνουν στον θεσμό των ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας και για την εμπιστοσύνη που δείχνουν προς τους εκπαιδευτικούς.

 

Τέλος, ο εκπαιδευτής σκακιού των ΚΔΑΠ, Παναγιώτης Μπούρας, απηύθυνε ευχαριστίες προς τους, υπεύθυνο του εργαστηρίου Περιβάλλοντος και Επιστημών, Γρηγόριο Μπλάνα, εκπαιδευτή Φυσικής Αγωγής, Δημήτρη Λυμπερόπουλο, για την άψογη συνεργασία και διαιτησία των αγώνων, καθώς και σε όλους τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό, που βοήθησαν για να πραγματοποιηθούν οι αγώνες. Σημαντική ήταν και η στήριξη του Σκακιστικού Συλλόγου Καλαμάτας CHESSPOTY με extra σκακιστικό υλικό και έμπειρους σκακιστές για την διαιτησία των αγώνων.

Το τουρνουά αυτό ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία για τα παιδιά να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με το άθλημα και τα ΚΔΑΠ Δήμου Καλαμάτας δεσμεύονται για το 5ο Ατομικό Πρωτάθλημα Σκακιού των ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας που θα υλοποιηθεί το έτος 2024 – 2025.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More