TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Τον δικό τους υποψήφιο Δήμαρχο θα εκλέξουν οι δημοτικοί σύμβουλοι του Π. Νίκα την προσεχή Δευτέρα

Μετά από μαραθώνια συζήτηση χθες το βράδυ στα  γραφεία της Ο.Ε.ΒΕΣ., με εντάσεις και αντιθέσεις, 23 μέλη της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας του Δήμου Καλαμάτας, αφού δεν κατάφεραν να επιλέξουν κοινής αποδοχής υποψήφιο Δήμαρχο που θα προέρχεται από την παράταξη, κατέληξε  στην διαδικασία ανάδειξης του με εκλογή.

Σύμφωνα με αυτή την συμφωνία όπως ανακοίνωσαν σε συνέντευξη τύπου τα μέλη της Τριμελούς Επιτροπής, που είναι υπεύθυνη για την διεξαγωγή της, οι δημοτικοί σύμβουλοι Θανάσης Ηλιόπουλος και Γιώργος Φάββας,  ο Γιάννης Αδαμόπουλος απουσίαζε για επαγγελματικούς λόγους, την προσεχή Δευτέρα αναμένεται η ενδοπαραταξιακή διαδικασία.

Διευκρινίστηκε πως ο Επικεφαλής θα αναδειχθεί από εκλεκτορικό σώμα 53 ατόμων. Σε περίπτωση πολλών υποψηφιοτήτων θα υπάρξει και β’ γύρος και μετέπειτα ο Επικεφαλής θα αναδειχθεί από το 50%+1.

Ακολουθεί το κοινό ανακοινωθέν:

Τη Δευτέρα 26/11/2018 και ώρα 9μ.μ. συνήλθαν τα εκλεγμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο μέλη της Δημοτικής Παράταξης «Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας».

Σκοπός της συνεδρίασης ήταν ο καθορισμός της πορείας του συνδυασμού μας μετά την ανακοίνωση της απόφασης του επικεφαλής μας Δημάρχου Παναγιώτη Νίκα να ηγηθεί ψηφοδελτίου για την διεκδίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν 23 από τα 24 εκλεγμένα μέλη της παράταξής μας.

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκαν ομόφωνα τα κάτωθι:

Ως Δημοτική παράταξη σεβόμενοι την τοπική κοινωνία την οποία υπηρετούμε με συνέπεια αλλά και την ιστορία της παράταξής μας πρέπει να συνεχίσουμε το δημιουργικό μας έργο με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών του Δήμου Καλαμάτας.

Η Δημοτική μας Παράταξη να συμμετέχει στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ενωμένη σ’ ένα ψηφοδέλτιο.

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου μας θα προκύψει μέσω δημοκρατικών διαδικασιών όπως αρμόζει το ύφος, το ήθος και το πνεύμα του συνδυασμού μας. Το εκλεκτορικό σώμα θα αποτελέσουν οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς επίσης και οι εκλεγμένοι Πρόεδροι και εκπρόσωποι κοινοτήτων που προέκυψαν από τις εκλογές του 2014.

Η διαδικασία ανάδειξης του επικεφαλής μας θα διεξαχθεί την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 18.00 στα γραφεία της Ο.Ε.ΒΕΣ. με μυστική ψηφοφορία.

Οι υποψηφιότητες θα κατατεθούν μέχρι το βράδυ της Κυριακής 2 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 6 μ.μ. στα μέλη της εφορευτικής επιτροπής.

 

ΠΗΓΗ

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More