TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Δήμος Καλαμάτας: Στάση εργασίας

Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 2 Απριλίου 2019, από εργαζόμενους στο Δήμο, με αίτημα τη συνέχιση της απασχόλησης εργαζομένων επί πολλά χρόνια με το σύστημα Stage. Σημειώνεται ότι εργαζόμενοι με το ίδιο σύστημα κέρδισαν πρωτόδικη απόφαση, με αποτέλεσμα να παραμένουν στο Δημόσιο ως υπάλληλοι αορίστου χρόνου. Οι απολυόμενοι δεν δικαιώθηκαν στο Πρωτοδικείο ούτε στο Εφετείο, με αποτέλεσμα την απόλυσή τους ύστερα από υπερδεκαετή προσφορά εργασίας σε θέσεις κενές από υπαλλήλους.

Από τα παραπάνω συμπεραίνεται ότι εργαζόμενοι με το ίδιο καθεστώς έτυχαν από τα δικαστήρια διαμετρικά αντίθετης αντιμετώπισης. Για το λόγο αυτό πρέπει πάση θυσία να επιδιωχθεί η λύση της ίσης αντιμετώπισης των απολυμένων εργαζομένων με το σύστημα Stage. Είναι σαφές ότι δεν αρκούν ούτε κινητοποιήσεις, ούτε οι ομόφωνες αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, ούτε τα έγγραφα του Δημάρχου ότι οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν πάγιες ανάγκες. Είναι αναγκαία η επίλυση του θέματος με νομοθετική ρύθμιση.

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More