TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Ζερμπίσια: στο επίκεντρο των γαστρονομικών οδοιπορικών.

Ως ιδανικό προορισμό που συνδυάζει πεζοπορικές ευκαιρίες και γαστρονομία παρουσιάζουν τα Ζερμπίσια,  τα μέλη των Αρχιτεκτονικών Διαδρομών Μεσσήνης που τον τελευταίο χρόνο καταγράφουν την αρχιτεκτονική του τόπου τα τοπόσημα αλλά και τις ήπιες πεζοπορικές διαδρομές αλλά και τη γαστρονομία.

Συγκεκριμένα ο Άρης Μπαρκούρας, ο Γιώργος Νέζης, ο Γιάννης Γεωργακόπουλος, ο Γιάννης Λάσκαρης και η Νίκη Γιαννακοπούλου  αποτελούν την ομάδα που έχει καταβάλλει σοβαρές προσπάθειες μέσα από την κοινωνική δικτύωση στο διαδίκτυο  να φέρει στο φως άγνωστες πτυχές της ευρύτερης περιοχής με στόχο να κεντρίσει το ενδιαφέρον και να γίνει προορισμός για τους λάτρεις του θεματικού τουρισμού και φυσικά να διαφυλαχθεί η πολιτιστική κληρονομιά της ορεινής Ιθώμης.

Μετά την πεζοπορική εξόρμηση στο Κογχύλι και την παρουσίαση των  παλαιών  Μεταλλείων σειρά είχε η παρουσίαση της γαστρονομίας.

Στα Ζερμπίσια παράγονται άφθονα τυροκομικά προϊόντα και μαγειρεύονται  παραδοσιακά γεύματα  καθώς η ταβέρνα του χωριού αλλά και σε όλα τα  νοικοκυριά  η μεσσηνιακή κουζίνα έχει την τιμητική της από καγιαννά μέχρι χιλοπίτες και ψητά από ντόπια κρεάτα.

Οτι σερβίρεται στα καταστήματα εστίασης της περιοχής και στα σπίτια είναι από κηπευτικά που καλλιεργούνται εδω αλλά και κρέατα ντόπια. Τα Ζερμπίσια αποτελούν τον τέταρτο σταθμό των Αρχιτεκτονικών Διαδρομών Μεσσήνης στα γαστρονομικά οδοιπορικά που πραγματοποιούνται από τα μέσα Μαϊου και παρουσιάζονται από την σελίδα πανελλήνιας εμβέλειας  στο facebook «Στην ομορφιά που χάνεται».

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More