TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε νεκροί στον πιο εξωφρενικό αγώνα ταχύτητας του πλανήτη

Ο πιο αιματηρός αγώνας των τελευταίων πενήντα ετών, ήταν το τελευταίο θρυλικό Tourist Trophy του Isle of Man που ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Κορυφαίοι αναβάτες που αγωνίζονται σε δημόσιο δρόμο με ασύλληπτες ταχύτητες χωρίς κανένα από τα στοιχεία ασφάλειας που προσφέρει το περιβάλλον μιας πίστας. Αυτό είναι αρκετό για να συνοψίσει με λίγα λόγια τους αγώνες δρόμου μοτοσικλέτας, με τους αναβάτες να θυμίζουν σε μεγάλο βθμό ακροβάτες σε τσίρκο που «επιχειρούν» χωρίς δίχτυ ασφάλειας και αποτελούν μια από τις μεγάλες ατραξιόν του σόου.

Αυτή είναι και η ακαταμάχητη γοητεία που ασκεί ο συγκεκριμένος τύπος αγώνα στους ίδιους τους αναβάτες, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα μπορούσε να είναι και ο τελευταίος τους, δέχονται ωστόσο να συμμετέχουν οικειοθελώς.

Φέτος στο Isle of Man έχασαν τη ζωή τους συνολικά πέντε αναβάτες μοτοσικλετών και sidecars. Σύμφωνα και με βρετανικά μέσα, ο αριθμός των νεκρών είναι ο μεγαλύτερος που έχει σημειωθεί στη Νήσο του Man από το 1970 και τους έξι αγωνιζόμενους που είχαν χάσει τότε τη ζωή τους. Μάλιστα, η μοναδική χρονιά που δεν χάθηκε κάποια ζωή, μετά τον 2ο Π.Π. ήταν το 1982…

Το θλιβερό ρεκόρ έρχεται έπειτα από δύο χρόνια «απραξίας» με τον αγώνα να μην πραγματοποιείται το 2020 και το 2021 ελέω πανδημίας, ενώ φέτος ήταν η πρώτη χρονιά στην ιστορία του που μεταδόθηκε ολόκληρος ζωντανά. Δύο αναβάτες μοτοσικλέτες έχασαν τη ζωή τους το 2022 με άλλες τρεις απώλειες να προέρχονται από την κατηγορία των sidecars. Μάλιστα το τελευταίο πλήρωμα -αναβάτης και συνεπιβάτης- που σκοτώθηκε στον αγώνα ήταν πατέρας και γιος.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More