TOP NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΙΝΕΜΑ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Καλαμάτα ShortDocs Παρασκευή 23/06 στις 21:00 με επιλεγμένες ταινίες

Το Καλαμάτα ShortDocs παρουσιάζει το πρώτο event του Ιουνίου την
Παρασκευή 23/06 στις 21:00 με τις επιλεγμένες ταινίες του Μαΐου στο νέο χώρο του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας στην οδό Κουτσομητόπουλου 6, πλησίον πλατείας Όθωνος.
Είσοδος ελεύθερη.

Παρουσιάζονται οι παρακάτω ταινίες:

Stradivari (21:00)

Ο Γιώργος Αγγελίδης, ένας συνταξιούχος 80χρονος, σκαλίζει υπομονετικά ξύλα στο υπόγειο του σπιτιού του σε μια προσπάθεια να τελειοποιήσει την τέχνη της δημιουργίας βιολιών. Μακριά από τη φασαρία του υπόλοιπου κόσμου, η μοναδική του ανταμοιβή σε αυτή την προσπάθεια είναι η συντροφιά των βιολιών του.

Σκηνοθεσία: Μαρία Βουκένα/  Έτος:2022 /Διάρκεια: 28’

 

Observing Wildlife/Παρατηρώντας την άγρια ζωή (21:30)

Ο φωτογράφος Γιώργος Κωστικίδης μιλάει για την τέχνη της φωτογραφίας, το πάθος του για την άγρια ζωή και τη φύση, μέσα από μια περιήγηση στην ιδιαίτερη περιοχή του Δέλτα Αξιού.

Σκηνοθεσία: Ξενοφών Κωνσταντινίδης/ Έτος: 2023/ Διάρκεια: 17’

 

Karam Camera (21:50)

Δύο κορίτσια, πρόσφυγες από τη Συρία κάνουν τις πρώτες τους ταινίες.

Σκηνοθεσία: Liam LoPinto, Shaimaa Al Sabti, Hana Barhum/ Έτος:2022/ Διάρκεια:17’

 

Διάλειμμα: 22:10 – 22:20

 

Unnamed (22:20)

Η Zainab είναι μια επιτυχημένη κοπέλα που στηρίζει οικονομικά την οικογένειά της, αλλά θεωρεί τον εαυτό της αγόρι στο πνεύμα και αποφασίζει να περάσει στη μετάβαση φύλου, αλλά εκτός από την αντίθεση της οικογένειάς της και την ανάρμοστη άποψη της κοινωνίας για αυτό το θέμα, έχει να αντιμετωπίσει περισσότερες δυσκολίες. Όμως υπάρχει κάτι πιο σημαντικό που έρχεται. Αυτή που έπαιξε για λίγο στην εθνική ομάδα βόλεϊ της χώρας και τώρα είναι στο Bartar league, αν κάνει τη μετάβαση φύλου, θα απομακρυνθεί για πάντα από το επαγγελματικό βόλεϊ λόγω του μικρού της αναστήματος σε σχέση με τους άνδρες και όχι μόνο θα χάσει το επαγγελματικό μέλλον, αλλά και τα προς το ζην και η οικογένειά της που είναι υπό τη φροντίδα της θα είναι σε δύσκολη θέση.
Σκηνοθεσία: Iranmehr Salimi Έτος:2022  Διάρκεια: 13’
Islands on the Edge (22:35)
Το «Islands on the Edge» είναι μια σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3 που απεικονίζει τη ζωή λίγων κατοίκων σε μικρά απομακρυσμένα νησιά.Τέλενδος, ένα μικρό νησί δυτικά της Καλύμνου, δεκαοκτώ μίλια από την Τουρκία. Το όνομά του υποδηλώνει το τέλος, το τέλος μιας μακριάς λωρίδας γης. Αν και μικρή, η Τέλενδος αποδεικνύεται ανθεκτική στο χρόνο, με λίγους αλλά πιστούς κατοίκους. Ο Παναγιώτης, ο δάσκαλος του νησιού, ο Παντελής με τη βάρκα του, ο Σάββας, το μοναχοπαίδι του νησιού, η Μαρία, η μητέρα του που υφαίνει ακόμα στον αργαλειό, ο κύριος Χαράλαμπος, ο παππούς του Σάββα που έπαθε πολύ μικρός τη νόσο των δυτών. Μέσα από τις ιστορίες τους μαθαίνουμε ότι, αν και η ζωή στην Τέλενδο δεν είναι εύκολη, τελικά είναι ακριβώς εκεί που θέλουν να είναι. Μέσα από μια κινηματογραφική ματιά, αποτυπώνονται οι εμπειρίες των ανθρώπων, οι ιστορίες τους, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον αυτών των απομακρυσμένων τόπων. Κάθε επεισόδιο είναι ένα ταξίδι, μια συλλογή από εικόνες, πρόσωπα και στιγμές της καθημερινότητας. Μια προσπάθεια να κατανοήσουμε έναν διαφορετικό κόσμο, μια μικρή απομονωμένη γη που περιβάλλεται από θάλασσα.

Σκηνοθεσία: Giorgos Savoglou, Dionysia Kopana Έτος:2023 Διάρκεια: 26’

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More