TOP NEWS ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ : Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας οργανώνει διήμερη εξόρμηση στις 16 και 17 Ιουλίου

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας οργανώνει διήμερη εξόρμηση στις 16 και 17 Ιουλίου σε κορυφές του Ταϋγέτου (Κοκκινοβούνι – Χαλασμένο Βουνό) και στο Φαράγγι του Ριντόμου.
Βαθμός δυσκολίας: 3+ (απαιτείται άριστη φυσική κατάσταση, εμπειρία, άνεση κίνησης σε πεδίο με εκτεθειμένα περάσματα και τεχνικές ικανότητες).
Κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ.
Συγκέντρωση & Αναχώρηση: Στις 6 το πρωί της Κυριακής 16-7-2023 από τα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής έως το βράδυ της Παρασκευής στον αρχηγό Κλείδωνα Γιώργο στο τηλέφωνο 6983519455.

Αναλυτικό πρόγραμμα

16 Ιουλίου 2023, Κυριακή
Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 6 το πρωί από τα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου στην Καλαμάτα με προορισμό την θέση Πέντε Αλώνια Γαϊτσών. Από εκεί αρχίζει η ανάβαση στο Κοκκινοβούνι και στην συνέχεια μέσω ενός διάσελου ανεβαίνουμε από το λούκι της δυτικής πλευράς στο Χαλασμένο Βουνό. Ύστερα κατεβαίνουμε από την ανατολική πλευρά, στο διάσελο του Χαλασμένου και καταλήγουμε μέσω του φαραγγιού στον οικισμό Ρίντομο. Στήσιμο σκηνών για διανυκτέρευση – Ελεύθερος χρόνος – Παρακολούθηση του εσπερινού στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας.
Ώρες πορείας: 10 +/-
17 Ιουλίου 2023, Δευτέρα
Αναχώρηση το πρωί μετά το πέρας της λειτουργίας, για τη διαδρομή στο Φαράγγι του Ριντόμου από τον οικισμό Ρίντομο έως το Πηγαδιώτικο Γεφύρι.
Ώρες πορείας: 4 +/-
Όροι Συμμετοχής
– Για τη συμμετοχή απαιτείται άριστη φυσική κατάσταση, καλή ψυχική και σωμετική υγεία, συμμόρφωση στις οδηγίες του Αρχηγού και άνεση κίνησης σε πεδίο με εκτεθειμένα περάσματα. Επιπλέον, ο κάθε συμμετέχοντας θα πρέπει να έχει ορειβατική εμπειρία.
– Όλοι οι χρόνοι, το πρόγραμμα καθώς και η διαδρομές, είναι ενδεικτικά και δύναται να τροποποιηθούν ανά πάσα στιγμή, κατά την κρίση του Αρχηγού της εξόρμησης, για λόγους ασφαλείας (καιρικές συνθήκες, σύσταση ομάδας, κ.α.).
– Ο Αρχηγός διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείσει από τη δραστηριότητα άτομα που κρίνει ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της διαδρομής, που δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις του, που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των ιδίων.
– Η εξόρμηση δύναται να ακυρωθεί για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. δυσμενείς καιρικές συνθήκες, απαγορεύσεις κλπ).
– Με την δήλωση συμμετοχής ο κάθε συμμετέχων υποχρεούται να προβεί σε ενημέρωση του Αρχηγού της δραστηριότητας για τυχόν προβλήματα υγείας (αλλεργίες, άσθμα, καρδιά, υψοφοβία, κρίσεις πανικού, πόνους σε μέση και γόνατα, κ.α.) και οφείλει να έχει μαζί του τυχόν φαρμακευτική αγωγή που ακολουθεί.
– Ο κάθε συμμετέχων παίρνει μέρος στην δραστηριότητα με δική του ευθύνη.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More