TOP NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ : Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό

Την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 21.00 στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί συναυλία βιεννέζικης κλασσικής μουσικής από την Πανεπιστημιακή Ορχήστρα του Γκρατ της Αυστρίας, με πιανίστα τον Ari Alexander Blettenberg με καταγωγή από την Καλαμάτα και μαέστρο τον Andrej Skorobogatko.
Η συναυλία πραγματοποιείται για φιλανθρωπικό σκοπό και τα έσοδα της θα διατεθούν υπέρ της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Ο.Α.Κ. Μεσσηνίας.
τιμή εισιτηρίου : 10 € ( προπώληση στην είσοδο μια ώρα πριν τη συναυλία)
κρατήσεις : tickets@mani-sonnenlink.com και στο 693733133
Η συναυλία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμος Καλαμάτας – Municipality of Kalamata, του ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ και της ΦΑΡΙΣ – Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Καλαμάτας
Πρόγραμμα:
Franz Schubert: Rosamunde Overture
Η ζωηρή εισαγωγή του Σούµπερτ στη “Rosamunde” (D.797)
Wolfgang Amadeus Mozart Συµφωνία Νο40 σε Σολ ελάσσονα , KV 550…
The Emperor Waltz (Op. 437)
του Johann Strauss Sohn (*1991) είναι απλά αυτοκρατορικό.
Διάλειµµα
Ludwig van Beethoven
Κοντσέρτο για πιάνο Νο5 “Αυτοκρατορικό” σε Μι ύφεση Μείζονα Op. 73
σολίστας: Aris Blettenberg
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Ο Γερµανοέλληνας πιανίστας, µαέστρος και συνθέτης Aris Alexander Blettenberg, γεννήθηκε το 1994. Η οικογένεια τη µητέρας του κατάγεται από την Καλαµάτα. Ακολούθησαν σπουδές πιάνου, µουσικής δωµατίου και διεύθυνσης µε τον Antti Siirala, Lars Vogt (†), Silke Avenhaus και Bruno Weil στο Μόναχο, το Ανόβερο και το Σάλτσµπουργκ.
Τον Οκτώβριο του 2021, κέρδισε τον 16ο Διεθνή Διαγωνισµό Πιάνου Μπετόβεν στη Βιέννη και είναι επίσης καλλιτέχνης στη Bösendorfer από το 2022. Έχει ήδη εµφανιστεί στο Musikverein της Βιέννης, στο Palais des Beaux-Arts των Βρυξελλών, στο Konzerthaus του Βερολίνου και σε πολλούς ακόμα χώρους.
Την άνοιξη του 2023, ο Blettenberg έκανε το ντεµπούτο του ως µαέστρος και πιανίστας µε τη Συµφωνική Ορχήστρα της Νυρεµβέργης. Τον Μάιο του 2023, ο Blettenberg άνοιξε το Φεστιβάλ Μότσαρτ στη Σαξονία ως πιανίστας και µαέστρος. Επίσης έχει εµφανιστεί στο Φεστιβάλ Πιάνου του Ρουρ, στο Φεστιβάλ Schwetzingen µε το Trio Neo, στο Musikverein της Βιέννης µε τη Norddeutsche Philharmonie Rostock στο 2ο Κοντσέρτο για πιάνο του Τσαϊκόφσκι. Ο Aris Blettenberg είναι µουσικός διευθυντής της Όπερας Δωµατίου του Μονάχου. Τον Απρίλιο του 2023 ηχογράφησε CD (Genuin) µε κοντσέρτα για πιάνο του Μπετόβεν με προσαρµοσµένες διασκευές από τον ίδιο. Τον Μάιο του 2023, κυκλοφόρησε το πρώτο του σόλο άλµπουµ µε τίτλο “Hommage à Beethoven” (συµπεριλαµβανοµένων δικών του διασκευών) από την εταιρεία AVI/Deutsche Grammophon.
Για περισσότερες πληροφορίες : www.arisalexanderblettenberg.com
Ο Andrej Skorobogatko γεννήθηκε στην Ουκρανία. Σπούδασε όµποε στη Μουσική Ακαδηµία Gnesin της Μόσχας , στο Πανεπιστήµιο Τεχνών του Γκρατ και στο Πανεπιστήµιο Μουσικής του Ανόβερου, καθώς και διεύθυνση ορχήστρας στο Πανεπιστήμιο Τεχνών του Γκρατ . Διαθέτει πολυετή ορχηστρική πρακτική και έχει διατελέσει πρώτος οµποΐστας στη Συµφωνική Ορχήστρα της Μόσχας , στη Συµφωνική Ορχήστρα του Γκρατ και στους σολίστες Bach της Βιέννης . Επίσης, έχει συμμετάσχει σε πολυάριθµες διεθνείς συναυλιακές περιοδείες από τη Γερµανία έως την Κίνα. Ο Andrej Skorobogatko έχει διατελέσει µουσικός διευθυντής διαφόρων έργων του παιδικού θεάτρου του Γκρατ “Next Liberty” για πάνω από δέκα χρόνια και έχει συµµετάσχει σε πολλές παραγωγές όπερας . Τα έργα “Nabucco” του Giuseppe Verdi και “The Creation” του Joseph Haydn παρουσιάστηκαν υπό τη διεύθυνση και τη διασκευή του όχι µόνο στο Γκρατ αλλά και στη Βιέννη, το Έσσεν και τη Λειψία (Gewandhaus). Ο Andrej Skorobogatko είναι µαέστρος στη Πανεπιστηµιακή Ορχήστρα του Γκρατ από το 2011.
Η Πανεπιστηµιακή Ορχήστρα του Γκρατ , από το 1992, αποτελείται σε µεγάλο βαθµό από φοιτητές, µέλη και αποφοίτους του Πανεπιστηµίου του Γκρατ και του Τεχνολογικού Πανεπιστηµίου του Γκρατ.
Εκτός από τις συµφωνικές εξαµηνιαίες συναυλίες που πραγµατοποιούνται δύο φορές το χρόνο στο αµφιθέατρο του Πανεπιστηµίου του Γκρατ , το πρόγραµµα περιλαµβάνει πάντα επιπλέον συναυλίες με έργα µουσικής δωµατίου. Το 2015 ιδρύθηκε η ορχήστρα δωµατίου. Έχουν πραγματοποιηθεί περιοδείες στην Ελλάδα, την Ολλανδία, την Ισπανία, τη Φινλανδία, την Τουρκία, τη Σλοβενία, τη Ρωσία, την Ιταλία, την Κροατία και τη Μέριδα.
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "Συναυλία για κοινωφελή σκοπό υπέρ της εθελοντικής ομάδας, O.A.K. Μεσσηνίας O.A.K. ME6988600900A 06/09/2023 21:00 Τετάρτη Συμφωνική Ορχήστρα από την Αυστρία Πιάνο: Aris Alexander Blettenberg Μαέστρος: Andrej Skorobogatko Schubert, Mozart Strauss Beethoven Graz' University Orchestra Μέγαρο Χορού Καλαμάτας Αρτέμιδος και Κλαδά, Καλαμάτα Είσοδος: 10€ ώρα απρι συναυλία Κρατήσεις: tickets@mani-sonnenlink.com Kιv: 6937331333 υπό την αιγίδα των: ΦΑΡΙΣ SIARTOT 1821 GAI AHMOTIKO ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More