TOP NEWS ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ – ΜΟΥΣΙΚΗ : Earth Song , Μάικλ Τζάκσον – Κυκλοφόρησε στις 27 Νοεμβρίου 1995 – Τραγούδι για το περιβάλλον και για την καλή διαβίωση των ζώων.

Το Earth Song ήταν το πρώτο που ασχολήθηκε ανοικτά με το περιβάλλον και την καλή διαβίωση των ζώων. Το τραγούδι γράφτηκε από τον Τζάκσον – με παραγωγούς τον Τζάκσον, τον Ντέιβιν Φόστερ και τον Μπιλ Μπόττρελ. Γενικά, το κομμάτι έλαβε θετικές κριτικές.

Το Earth Song συνοδεύτηκε από ένα μουσικό βίντεο, που γυρίστηκε σε 4 γεωγραφικές περιοχές. Επικεντρώνεται στην καταστροφή και στην αναγέννηση της Γης και έλαβε υποψηφιότητα για Γκράμι, το 1997.

Εμπορική επιτυχία

Το Earth Song παραμένει το καλύτερο σε πωλήσεις single του Τζάκσον στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου πώλησε περισσότερο από ένα εκατομμύρια αντίτυπα. Έκανε το ντεμπούτο του στη 1η θέση, όπου και έμεινε για 6 εβδομάδες κατά τη διάρκεια του Δεκέμβριου του 1995 – νικώντας το συγκρότημα των U2/Brian Eno, Passengers, σε διαγωνισμό για το number-one single των Χριστουγέννων – και του νέου έτους. Κατά την παρανομή του στη 1η θέση, το Earth Song κράτησε το πρώτο single που κυκλοφόρησαν οι The Beatles σε 25 χρόνια, Free as a Bird, εκτός πρώτης θέσης. Στις αρχές Δεκεμβρίου, οι bookmakers σωστά προφήτευσαν ότι ο Τζάκσον θα κρατούσε τους The Beatles μακριά από την 1η θέση και θα κέρδιζε κέρδισε τον διαγωνισμό για το το number-one single των Χριστουγέννων.

Το τραγούδι επίσης κατέκτησε τη 1η θέση στην Ισπανία και στην Ελβετία, φθάνοντας στο top five σχεδόν κάθε χώρας της Ευρώπης. Στη Γερμανία, ήταν το πρώτο single του Τζάκσον που έφθασε στη 1η θέση του German Singles Chart και μένοντας σε αυτή τη θέση για 5 εβδομάδες, έγινε το πιο επιτυχημένο του single εκεί.Χάρη σε αυτό, το τραγούδι είναι ο δέκατος πιο επιτυχημένος ποπ ύμνος στην ιστορία αυτής της χώρας.

Το τραγούδι κυκλοφόρησε μόνο στα ράδιο των ΗΠΑ, εμφανίζοντας στο Hot Dance Music/Club Play Chart.Το 2006, το Earth Song έφθασε στη 55η θέση του Eurochart Hot 100 Singles, μετά την εκστρατεία του Visionary: The Video Singles, όπου 20 από τα singles του Τζάκσον, κατά τις δεκαετίες του 1980 και του 1990, ξανακυκλοφόρησαν σε αρκετές χώρες της Ευρώπης.

 

Το τραγούδι ήταν top five hit στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, παραμένει το καλύτερο σε πωλήσεις single του Τζάκσον και ήταν το number-one single των Χριστουγέννων του 1995. Το Earth Song δεν κυκλοφόρησε ως single στις ΗΠΑ. Ο Τζάκσον έλαβε αναγνώριση από διάφορες οργανώσεις ζώων και περιβάλλοντος.

ΠΗΓΗ : https://el.wikipedia.org

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More