TOP NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΙΝΕΜΑ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ : Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας – Προβολή ταινιών του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους Καλαμάτας

Το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024, στις 20:00, οι φίλοι του ντοκιμαντέρ έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν έξι συναρπαστικές ταινίες συνολικής διάρκειας μιας ώρας, στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας (Doc Cafe), στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους Καλαμάτας.

Οι ταινίες που θα προβληθούν υποβλήθηκαν στο φεστιβάλ τον Φεβρουάριο και διεκδικούν μια θέση στο ετήσιο πρόγραμμα του φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο. Το κοινό καλείται να ψηφίσει την αγαπημένη του ταινία, συμβάλλοντας στην επιλογή των ταινιών που θα συμμετέχουν στο ετήσιο πρόγραμμα.

Πρόγραμμα Προβολής:

1. After Death (Μετά τον Θάνατο)Σκηνοθέτης  Μαχμούντ Αχμέτ – Χώρα: Συρία Ένας σιδηρουργός στην Κομπάνι, μετά την επίθεση του ISIS, μετατρέπει τα απομεινάρια όπλων και πυραύλων σε καλλιτεχνικές κατασκευές, σκορπώντας ελπίδα και αισιοδοξία.

2. Love Letter to Glasgow (Ερωτικό γράμμα στη Γλασκώβη) Σκηνοθέτης  Μύρια Χριστοφίνη – Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο Ένα πειραματικό animation μικρού μήκους που σχολιάζει με καλλιτεχνικό τρόπο τις αντιλήψεις για τον ρομαντικό έρωτα στην Γλασκώβη.

3. 25km (25 Χιλιόμετρα) Σκηνοθέτης  Ελιάν Πολίν Ρουμι – Χώρα: Ελλάδα Τέσσερις γυναίκες περπατούν σιωπηλά 25 χιλιόμετρα, αναζητώντας νέα νοήματα, βασιζόμενες στην εμπειρία της πεζοπορίας και σε ένα τελετουργικό κίνησης και χορού.

4. The Entangled Forest (Το Πλέγμα του Δάσους) Σκηνοθέτης  Νικ Τζόρνταν – Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο Εξερευνά τις πολυδιάστατες αλληλεπιδράσεις μεταξύ δέντρων και μυκήτων, εστιάζοντας στο “βιολογικό νευρικό δίκτυο” των δασικών οικοσυστημάτων.

 

5. Hive No. 10 (Κυψέλη Νο. 10) Σκηνοθέτης  Άννα Ανάτ Γκόφμαν Μπανάι – Χώρα: Ισραήλ Η επιθυμία του γιου της σκηνοθέτιδας να μεγαλώσει μέλισσες φέρνει στην επιφάνεια εύθραυστες αναμνήσεις από τα παιδικά της χρόνια.

6. Prison is Cool (Η Φυλακή είναι Cool) Σκηνοθέτης  Έλια Ραντριανάιβο – Χώρα: ΗΠΑ Ένας λευκός ρατσιστής στρέφεται στο παρελθόν και την περίοδο που πέρασε στην φυλακή, με σκοπό να επανορθώσει για τις πράξεις του.

Πληροφορίες:

  • Ημέρα & ώρα: Σάββατο 9 Μαρτίου 2024, ώρα 20:00
  • Χώρος: Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας (Doc Cafe), Κουτσομητοπούλου 6
  • Είσοδος: Ελεύθερη
  • Οι ταινίες θα προβληθούν με Αγγλικούς υπότιτλους

Περισσότερα για το Φεστιβάλ:

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους Καλαμάτας αποτελεί μια σημαντική διοργάνωση που προβάλλει ντοκιμαντέρ μικρού μήκους από όλο τον κόσμο, με έμφαση στις ταινίες με κοινωνικό, περιβαλλοντικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας και έχει ως στόχο να προωθήσει το ντοκιμαντέρ ως είδος κινηματογράφου, να ενθαρρύνει την παραγωγή ντοκιμαντέρ στην Ελλάδα και να φέρει σε επαφή το ελληνικό κοινό με ποιοτικές ταινίες από το εξωτερικό.

Σας καλούμε να παρευρεθείτε στην προβολή και να ψηφίσετε την αγαπημένη σας ταινία!

Για περισσότερες πληροφορίες:

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More