TOP NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΙΝΕΜΑ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ : Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας – “Ένα μπαλόνι για τον Αλλάχ” την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 Μαρτίου . 

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Καταπολέμηση της Ισλαμοφοβίας που έχει καθιερωθεί η 15η Μαρτίου, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ “Ένα μπαλόνι για τον Αλλάχ” στο στέκι του ντοκιμαντέρ.
Ένα μπαλόνι για τον Αλλάχ (A balloon for Allah) της Nefise Özkal Lorentzen (52’), 2011
Περίληψη:
Όταν η σκηνοθέτις Nefise ήταν παιδί, συνήθιζε να στέλνει μπαλόνια με γράμματα στον Αλλάχ. Τώρα έχει αποφασίσει να στείλει ένα νέο μπαλόνι, για να δοκιμάσει το ρόλο των γυναικών στη μουσουλμανική κουλτούρα. Ακολουθώντας τα βήματα της γιαγιάς της στο μονοπάτι “Sufi”, ξεκινάει μια αποστολή να ανακαλύψει την ουσία του Ισλάμ. Η ταινία κινείται ανάμεσα στο πραγματικό της ταξίδι και τα όνειρά της. Βιώνει το πολυποίκιλο Κάιρο, την Κωνσταντινούπολη και το Όσλο πίνοντας τσάι με την Αιγύπτια φεμινίστρια Nawal El Saadawi, συζητώντας με τον ενενηντάχρονο συγγραφέα Gamal AlBanna σχετικά με τη ζωή του και συναντάει ένα νεαρό Ισλαμιστή εξτρεμιστή.
Όπως περπατάει μέσα σε έναν λαβύρινθο από πόρτες, αντιλαμβάνεται ότι μάλλον δεν είναι το Ισλάμ η πηγή του προβλήματος αλλά ότι μπορεί να υπάρχει ένας δεσμός ανάμεσα στις τρεις Αβρααμικές θρησκείες και την καταπίεση των γυναικών.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 Μαρτίου 
Κουτσομητρόπουλου 6,  Καλαμάτα
Ώρα προσέλευσης: 20:30
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More