LIFE IN THE CITY TOP NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΦΙΛΙΑΤΡΑ : Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας – Παράρτημα Τριφυλίας – Oι εκδηλώσεις με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας που διοργάνωσε το Παράρτημα Τριφυλίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας σε συνεργασία με φορείς και εκδοτικούς οίκους.

Συγκεκριμένα, η παρουσίαση του βιβλίου της Αντωνίας Παυλάκου «Όρια και ρήξεις», που  πραγματοποιήθηκε στο Βορέειο Πνευματικό Κέντρο τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φιλοπρόοδων Φιλιατρών, αγκαλιάστηκε με θέρμη από τους Τριφύλιους και τις Τριφύλιες. Την εκδήλωση τίμησαν και εκπρόσωποι του Δήμου Τριφυλίας αλλά και συλλόγων της περιοχής. Για το βιβλίο μίλησε η ίδια η συγγραφέας, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Τριφυλίας, φιλόλογος Δήμητρα Ανδρινοπούλου και ο πρώην Δήμαρχος Τριφυλίας, λογοτέχνης Κώστας Κόλλιας – Ερανιώτης.

 

Τον συντονισμό έκανε η πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπρόοδων Φιλιατρών, Παρασκευή Παντελάκη, αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η υπεύθυνη του παραρτήματος Τριφυλίας της ΔΗΚΕΒΙΚ Γαρυφαλιά Τεριζάκη ενώ στο τραγούδι ήταν η Μαρία Καπίρη και στο πιάνο ο Αντώνης Δρέττας.

Επιτυχία είχαν και οι δράσεις με το βιβλίο της Δέσποινας Μπογδάνη-Σουγιούλ «Μαρία Κάλλας – Ζώντας μόνο για την τέχνη», η οποία έγινε με τη συνεργασία των εκδόσεων Πατάκη, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πύλου και με την υποστήριξη του βιβλιοπωλείου Αρχονταρίκι στην Κυπαρισσία, του μουσικού εργαστηρίου Pianissimo στους Γαργαλιάνους, του ξενοδοχείου ΑΡTINA HOTELS στην Μαραραθόπολη και της Milioti olive oil. Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024, 89 μαθητές και μαθήτριες από σχολεία των Φιλιατρών και των Γαργαλιάνων επισκέφθηκαν το Παράρτημα Τριφυλίας, στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών και απόλαυσαν τη συγγραφέα συμμετέχοντας και στα παιχνίδια που εμψύχωσε η ίδια. Το ίδιο απόγευμα η συγγραφέας φιλοξενήθηκε από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κυπαρισσίας. Οι μαθήτριες και οι μαθητές της τετάρτης τάξης  που είχαν δουλέψει με το βιβλίο παρουσίασαν την εργασία τους δίνοντας τον λόγο στη δημιουργό, η οποία αφηγήθηκε, συνομίλησε και έπαιξε με τα παιδιά, τους γονείς και άλλους ενήλικες που κατέκλυσαν το αμφιθέατρο του σχολείου.

Παρόμοια, το Σάββατο 9 Μαρτίου στη Μπρίσκειο Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων και την Κυριακή 10 Μαρτίου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πύλου.

Εκτός από τα σχολεία, η συγγραφέας επισκέφθηκε και τη λέσχη ανάγνωσης εικονοβιβλίων -για ενήλικες- που λειτουργεί κάθε Σάββατο στη βιβλιοθήκη Τριφυλίας (Adult Picture Book Club) όπου μετά την αφήγηση του βιβλίου ακολούθησε συζήτηση για θέματα που απασχολούν γονείς και εκπαιδευτικούς ανανεώνοντας το ραντεβού τους.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More