TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου Συνεδρίασε το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας του Δήμου Καλαμάτας

Την πρώτη του συνεδρίαση για τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο πραγματοποίησε το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας του Δήμου Καλαμάτας σήμερα, Τρίτη 23 Απριλίου 2024, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Καλαμάτας, υπό την προεδρία του Αναστάσιου Ηλιόπουλου και με τη συμμετοχή δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων, εκπροσώπου της Αστυνομίας, εκπροσώπου των κοινωνικών υπηρεσιών, και του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας.

Στη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα που άπτονται των περιστατικών παραβατικότητας που αντιμετωπίζει ο Δήμος, και συζητήθηκαν οι κοινωνικές διαστάσεις του προβλήματος που χαρακτηρίστηκε ως πολυπαραγοντικό.

Επισημάνθηκε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στα σχολεία, με αφορμή την έξαρση των περιστατικών βίας και παραβατικότητας, καθώς και στην συμπερίληψη των Ρομά στην τοπική κοινωνία, καθώς υπάρχει μεγάλος βαθμός παραβατικότητας στη συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα. Προτάθηκε να γίνουν ενημερωτικές ημερίδες για το κοινό, αλλά και να λάβει και προληπτικά μέτρα η Πολιτεία, ώστε να αντιμετωπιστούν όσο το δυνατόν οι παθογένειες του κοινωνικού αυτού προβλήματος.

Κοινή πεποίθηση υπήρξε ότι οι συνεδριάσεις θα γίνονται πλέον ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να υπάρχει ενημέρωση και κοινός βηματισμός των αρμόδιων φορέων, καθώς και παρακολούθηση των δράσεων, που θα δρομολογηθούν, ώστε να υπάρξουν και απτά αποτελέσματα, στο βαθμό που αναλογεί από την πλευρά του Δήμου.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More