TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας – Πέμπτη 25 & Παρασκευή 26 Απριλίου

Η 10η πανηγυρική έκδοση του Πανελλήνιου Συνεδρίου για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, με θέμα «Ποια ΚΑΠ θέλουμε σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση; Τα μεγάλα αγροτικά ζητήματα του παρόντος και του μέλλοντος», διοργανώνεται την Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. Το Πανελλήνιο Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, το οποίο συμπίπτει με την ολοκλήρωση 10 χρόνων δραστηριοποίησης της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ στον πρωτογενή και ευρύτερο αγροδιατροφικό τομέα της χώρας, θα ενημερώσει τους συνέδρους για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις σε σχέση με τον σχεδιασμό και την εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα, θα συζητηθούν προσεγγίσεις και λύσεις για έναν πιο βιώσιμο και ανθεκτικό γεωργικό τομέα απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής: τα υψηλά κόστη παραγωγής, την κλιματική αλλαγή, τους γεωπολιτικούς και οικονομικούς κλυδωνισμούς, την επισιτιστική ασφάλεια, τον οικολογικό και ψηφιακό μετασχηματισμό και την ανανέωση των γενεών στη γεωργία. Ειδική έμφαση θα δοθεί, μεταξύ άλλων, στα ζητήματα βιωσιμότητας και ανθεκτικότητας που αφορούν στον ελαιοκομικό κλάδο.

Επίτιμος Ομιλητής του Συνεδρίου θα είναι ο πρώην Πρωθυπουργός, Βουλευτής Μεσσηνίας, Αντώνης Σαμαράς, ενώ την Κεντρική Εισήγηση θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης.

Κατά την Ολομέλεια Έναρξης του Συνεδρίου χαιρετισμό θα απευθύνουν η Δ’ Αντιπρόεδρος ΒτΕ & Βουλευτής Άρτας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Όλγα Γεροβασίλη, ο Βουλευτής Επικρατείας & Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος, ο Πρόεδρος της Νέας Αριστεράς & Βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης, ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης Εμμανουήλ Φράγκος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθανάσιος Βασιλόπουλος και ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (IOC) Jaime Lillo López. Εισηγήσεις κατά την Ολομέλεια Έναρξης θα πραγματοποιήσουν η Δ/νσα Σύμβουλος της ΝEUROPUBLIC Ρόζα Γαργαλάκου, ο Αντιπρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συνεταιρισμών της ΕΕ (COGECA) Leonardo Pofferi και o Πρόεδρος του Συνδέσμου Αγροτικών και Συνεταιριστικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΣΑΣΟΕΕ) Γιώργος Κατσούλης.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More