TOP NEWS ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Φτιάξε την πιο νόστιμη Πορτοκαλόπιτα

Ότι πρέπει για τις γιορτές που έρχονται και όχι μόνο!  Θα χρειαστείτε:

~ 1 συσκ. φύλλο λεπτό

~4 αυγά

~1 φλυτζ. καλαμποκέλαιο (ή άλλο εκτός από ελαιόλαδο)

~2-3 βανίλιες

~1 συσκ. γιαούρτι στραγγιστό

~1 φακ. baking powder

~ξύσμα από 3 πορτοκάλια

Για το σιρόπι:

~2 με 2μιση φλιτζ. ζάχαρη

~2 φλυτζ. νερό

~1 φλυτζ. χυμό πορτοκάλι, ξύσμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε με τα φύλλα. Τα τσαλακώνουμε σαν φυσαρμόνικα και τα διπλώνουμε σαν σαλιγκάρια βάζοντας το ένα δίπλα στο άλλο μέσα στο πυρέξ (κανονικό προς μεγάλο) μέχρι να γεμίσει χωρίς να τα σφίγγουμε! Τα αφήνουμε να ξεραθούν.

Στο μεταξύ χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, την ζάχαρη, το καλαμποκέλαιο, τις βανίλιες και το μισό ξύσμα για λίγα λεπτά να χτυπηθούν καλά!

Ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι το baking μέσα στο κεσεδάκι με το γιαούρτι και το ρίχνουμε στο μείγμα που χτυπήσαμε. Με μια κουτάλα ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα φύλλα να πάει παντού!

Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς.

Αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι. Αφού κοχλάσει το βράζουμε για περίπου 6 λεπτά και το περιχύνουμε ζεστό στην κρύα πίτα αφού την χαράξουμε!

Και έτοιμη!

 

Λίγα μυστικά!  Προσπαθούμε τα  πορτοκάλια που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι όσο γίνεται πιο γλυκά.

Όση περισσότερη ώρα αφήσουμε τα φύλλα να ξεραθούν τόσο το καλύτερο.

Ανάλογα με το φούρνο σας μπορεί να χρειαστεί μερικά λεπτά ψήσιμο ακόμα.

Ταιριάζει καταπληκτικά με παγωτό βανίλια.

Δοκιμάστε την και θα γίνει ανάρπαστη!

Καλή επιτυχία!

Μ.Τ.Π

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More