TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Το πρωτοποριακό σύστημα SEATRACK σε 4 παραλίες του Δ. Πύλου-Νέστορος

Το πρωτοποριακό σύστημα SEATRACK που διευκολύνει την πρόσβαση ατόμων με αμαξίδιο στη θάλασσα, θα τοποθετηθεί σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Πύλου – Νέστορος και συγκεκριμένα σε Φοινικούντα, Γιάλοβα, Μεθώνη και Κορώνη.

Το έργο «Δημιουργία Θαλάσσιων Υποδομών Προσβασιμότητας στο Δήμο Πύλου – Νέστορος», προϋπολογισμού 240.000 ευρώ, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020»

Στόχος είναι ο προσβάσιμος σχεδιασμός και η κατασκευή εγκαταστάσεων για την εξυπηρέτηση ανθρώπων με κινητικές αναπηρίες ή με περιορισμένη κινητικότητα στις προαναφερθείσες παραλίες στο πλαίσιο της ανάπτυξης του τουρισμού ειδικών απαιτήσεων αλλά και της εξυπηρέτησης των κατοίκων της περιοχής.

Συγκεκριμένα, η πράξη έχει ως αντικείμενο την προμήθεια τεσσάρων μη μόνιμων συναρμολογούμενων, ενεργειακά αυτόνομων διατάξεων. Οι υποδομές δύνανται να τοποθετηθούν στην αρχή της θερινής περιόδου και να αφαιρεθούν μετά το πέρας της, χωρίς να αλλοιώσουν το περιβάλλον. Οι υποδομές – κατασκευές αποτελούνται από: Μη μόνιμη συναρμολογούμενη διάταξη, η οποία θα διαθέτει κεντρικό πίνακα ελέγχου υδατοστεγή, φωτοβολταϊκό στοιχείο, συσσωρευτές, ράγες, κουπαστή, φορείο κίνησης, ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα, συρματόσχοινα, φωτεινή σηματοδότηση της σιδηροτροχιάς και ασύρματο χειρισμό.

Ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, δήλωσε: «Έχουμε ηθική υποχρέωση και αποτελεί προτεραιότητα μας, να εξασφαλίσουμε την προσβασιμότητα των ΑμεΑ σε όλους τους χώρους. Έτσι επειδή το καλοκαίρι η ανάγκη ισότιμης συμμετοχής των ΑμεΑ στη χαρά και την ψυχαγωγία που παρέχουν οι παραλίες, οι ακτές και η θάλασσα, είναι έντονη, θα τοποθετήσουμε σε τέσσερις παραλίες του δήμου μας σύστημα SEATRACK, προκειμένου να γίνουν φιλικές, στο σύνολο των επισκεπτών και ντόπιων λουόμενων. Άμεσα θα διεκδικήσουμε την δημιουργία θαλάσσιων υποδομών προσβασιμότητας και σε άλλες παραλίες του δήμου μας».

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More