TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

300.000€ για την αποκατάσταση ζημιών από την κακοκαιρία στο δήμο Μεσσήνης

Έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις συνολικού ύψους 5.036.300,00 €, για την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν στις υποδομές τους από την κακοκαιρία και για έργα υποδομών με σκοπό την αντιμετώπιση της λειψυδρίας ενέκρινε το υπουργείο Εσωτερικών ανταποκρινόμενο σε αιτήματα που υπέβαλαν δήμοι της χώρας.

Ειδικότερα, για τα έργα αποκατάστασης των ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν δήμους της χώρας, εγκρίθηκαν επιχορηγήσεις σε 21 από αυτούς, ύψους 4.390.000,00 €, με χρέωση του λογαριασμού του ΥΠΕΣ από το έργο «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού της χώρας».

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και ο Δήμος Μεσσήνης, στον οποίον διατίθενται 300.000 €

Επίσης, με χρέωση του αντίστοιχου λογαριασμού του ΥΠΕΣ, που τηρείται στο  Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, εγκρίθηκαν επιχορηγήσεις ύψους 666.300,00 € σε 5 Δήμους, για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων εργασιών με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More