TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας στην Αθήνα

Στην Αθήνα μετέβη ο Δήμαρχος, εχθές Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019 και επισκέφθηκε το Υπουργείο Εσωτερικών, όπου παρουσίασε τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στο Δήμο Καλαμάτας μετά τις τελευταίες συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις, ιδιαίτερα στην ορεινή ζώνη της περιοχής Αλαγονίας, σε εκείνην του Ελαιοχωρίου, καθώς και στις ορεινές περιοχές των Δημοτικών Ενοτήτων Θουρίας και Αρφαρών.

Η εκτίμηση της Τεχνικής Υπηρεσίας είναι πως το κόστος των επισκευών ανέρχεται σε 500.000 ευρώ, ενώ ήδη έχει διατεθεί από το Δήμο Καλαμάτας ποσό 70.000 ευρώ με το ΦΠΑ, στο πλαίσιο εγκατεστημένης εργολαβίας αποκατάστασης.
Ο Π. Νίκας ζήτησε να κηρυχθεί ολόκληρος ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς υπάρχουν ζημιές και στην περιοχή του κάμπου και να διατεθεί ποσό για την αποκατάσταση των ζημιών. Ο Υπουργός Εσωτερικών έδωσε εντολή να εκταμιευθεί ποσό 400.000 ευρώ.
Ο Δήμος Καλαμάτας, μέχρι τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, θα έχει προχωρήσει σε εκτιμήσεις για τις εργολαβίες αποκατάστασης και μέσα στην εβδομάδα θα έχουν ολοκληρωθεί και οι σχετικές μελέτες.
Στο μεταξύ, έφθασαν τα συρματοκιβώτια (ζαρζανέτ) που είναι αναγκαία για την αποκατάσταση του δρόμου από τις Πηγές προς την Αλαγονία και αύριο αναμένεται να ξεκινήσει η τοποθέτησή τους.

 

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More