TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Το νέο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και τα μέλη των Επιτροπών

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας συνήλθε στη 16η/2019, ειδική, συνεδρίασή του την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 11:00 π.μ., στο ιστορικό Δημαρχείο, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Προήδρευσε ο Γιώργος Φάβας, ως πλειοψηφήσας Δημοτικός Σύμβουλος του επιτυχόντος συνδυασμού «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ».

Θ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΤΟ Δ.Σ. ΑΝΑΓΚΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΕΥΠΡΕΠΟΥΣ ΛΟΓΟΥ

ECONf

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, μιλώντας εισαγωγικά προς το Σώμα, ανέφερε τα εξής:
«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Μία νέα αυτοδιοικητική περίοδος (2019-2023), γεμάτη προκλήσεις, ξεκινά. Η εξέλιξη της πορείας του Δήμου θα κριθεί από τις προθέσεις όλων μας για συνεργασία, συνεννόηση και σύνθεση απόψεων, απέναντι στα κοινά προβλήματα.
Η ευθύνη για το μέλλον του Δήμου ανήκει, πλέον, σε όλους και όχι μόνο στην παράταξη του Δημάρχου. Εύχομαι η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου να κρατηθεί σε υψηλό επίπεδο, κάτι που απαιτεί απ’ όλους μας τεκμηριωμένο και ευπρεπή πολιτικό λόγο.
Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, την πρόταση της πλειοψηφίας για ένα συναινετικό Προεδρείο μπορεί να υποστηρίξει από τη θέση του Προέδρου ο έμπειρος συνάδελφος κ. Πολίτης Δημήτριος. Καλώ τα μέλη της πλειοψηφίας να αποδεχτούν την πρόταση μου».

ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Δ. ΠΟΛΙΤΗΣ

ECONq

Μετά την ανάδειξη των υποψηφίων, διεξήχθη ψηφοφορία, βάσει της οποίας διαμορφώθηκε το νέο Προεδρείο ως εξής:
• Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη ο Δημήτριος Πολίτης, προερχόμενος και προταθείς από την παράταξη του Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, ο οποίος έλαβε 31 ψήφους, ενώ βρέθηκαν 8 άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια
• Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη ο Ευστάθιος Σταματόπουλος, προερχόμενος και προταθείς από την παράταξη που αναδείχθηκε δεύτερη (παράταξη με επικεφαλής τον κ. Κοσμόπουλο), ο οποίος έλαβε 30 ψήφους, ενώ βρέθηκαν 9 άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια
• Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη ο Κωνσταντίνος Τσαπόγας, προερχόμενος και προταθείς από την παράταξη που αναδείχθηκε τρίτη (παράταξη με επικεφαλής τον κ. Τζαμουράνη), ο οποίος έλαβε 26 ψήφους, ενώ βρέθηκαν 13 άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια.

Θ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: «ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΪΚΙΣΜΟ»

ECONs

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, σε σύντομη εισήγησή του, είπε τα ακόλουθα:
«Κύριε Πρόεδρε,
Σας εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα.
Έχετε να επιτελέσετε ένα δύσκολο έργο, αφού το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως και τα συλλογικά όργανα του Δήμου, καλούνται να λειτουργήσουν με ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο, πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Με τις διατάξεις του ν. «Κλεισθένης» ενθαρρύνθηκε η συμμετοχή στις εκλογές, ώστε σήμερα στο Δημοτικό μας Συμβούλιο να εκπροσωπούνται δέκα Δημοτικές Παρατάξεις.
Σας καλώ, με τη δύναμη του θεσμικού σας ρόλου, να αντισταθείτε στην αμετροέπεια και τις άγονες αντιπαραθέσεις, τον επικοινωνιακό και λαϊκίστικο λόγο.
Προετοιμάστε γρήγορα το νέο Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, σε συνεργασία με τις Διοικητικές Υπηρεσίες και τους επικεφαλής, που θα ανταποκρίνεται στο νέο αυτοδιοικητικό περιβάλλον και απαιτήστε απ’ όλους μας το σεβασμό προς αυτόν.
Με την πεποίθηση ότι από την προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανείς και ότι ο λαός θα μας κρίνει όλους στο τέλος, σας εύχομαι καλή και παραγωγική θητεία».

ΕΚΛΟΓΗ ΜΕΛΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

Κατόπιν, το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε στη διαδικασία εκλογής 6 μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, εκ των οποίων 2 προέρχονται από την παράταξη του Δημάρχου και τα υπόλοιπα 4 μέλη ανά ένα από τις παρατάξεις «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ», «ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΔΗΜΟΣ», «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ» και «ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΔΥΝΑΜΗ».
Ύστερα από μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη, εξελέγησαν:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Τακτικά Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής:
Από την παράταξη του Δημάρχου «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» οι Δημήτριος Πολίτης και Σαράντος Μαρινάκης
Από την παράταξη «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» ο Βασίλειος Κοσμόπουλος
Από την παράταξη «ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΔΗΜΟΣ» ο Βασίλειος Τζαμουράνης
Από την παράταξη «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ» ο Ιωάννης Ζαφειρόπουλος
Από την παράταξη «ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΔΥΝΑΜΗ» η Ελένη Αλειφέρη – Καραθανάση

Αναπληρωματικά Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής:
Από την παράταξη του Δημάρχου «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» οι Παντελής Δρούγας, Δημήτριος Μαστραγγελόπουλος και Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος
Από την παράταξη «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» ο Ιωάννης Χριστόπουλος
Από την παράταξη «ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΔΗΜΟΣ» οι Γεώργιος Σωφρονάς και Μαρία Μαλαπάνη
Από την παράταξη «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ» ο Παύλος Κλάδης
Από την παράταξη «ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΔΥΝΑΜΗ» ο Αναστάσιος Αγγελής.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Τακτικά Μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής:
Από την παράταξη του Δημάρχου «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» οι Σαράντος Μαρινάκης και Δημήτριος Μαστραγγελόπουλος
Από την παράταξη «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» ο Δημήτριος Φαββατάς
Από την παράταξη «ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΔΗΜΟΣ» ο Ανδρέας Καραγιάννης
Από την παράταξη «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ» ο Λεωνίδας Λιάππας
Από την παράταξη «ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΔΥΝΑΜΗ» η Μαρία Μπαρούνη

Αναπληρωματικά Μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
Από την παράταξη του Δημάρχου «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» οι Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Δημήτριος Πολίτης και Παντελής Δρούγας
Από την παράταξη «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» ο Βασίλειος Κανάκης
Από την παράταξη «ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΔΗΜΟΣ» ο Παναγιώτης Χειλάς
Από την παράταξη «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ» η Ελένη Γκλεγκλέ
Από την παράταξη «ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΔΥΝΑΜΗ» ο Αναστάσιος Σκοπετέας.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More