TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός μέτρα: Τα νέα μέτρα ενίσχυσης πολιτών και επιχειρήσεων λόγω της κρίσης του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Ο κ. Πέτσας επανέλαβε την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολείων για 15 ημέρες και πρόσθεσε ότι στόχος είναι να προστατευθούν οι πιο ευάλωτες ομάδες. Πέρα από τα υπάρχοντα μέτρα όμως ο κ. Πέτσας τόνισε ότι αφού αξιολογηθεί η κατάσταση στο Eurogroup τα αρμόδια υπουργεία θα πάρουν μέτρα στήριξης της οικονομίας.

Εκδίδεται ΠΝΠ στην οποία συμπεριλαμβάνονται τα εξής:

  • Θεσπίζεται άδεια ειδικού σκοπού που μπορεί να λαμβάνει ένας εκ των δύο γονέων με πλήρεις αποδοχές για όσο ισχύει το κλείσιμο των σχολείων. Στις τέσσερις ημέρες μόνο η μία θα λογίζεται ως κανονική άδεια. Για το δημόσιο το κράτος καλύπτει το σύνολο των αποδοχών, για τον ιδιωτικό τομέα το ένα τρίτο. Εάν λάβει ο ένας γονέας άδεια ειδικού σκοπού, ο άλλος δεν δικαιούται.
  • Προτείνεται η εργασία εξ αποστάσεως ή με ευέλικτο τρόπο. Το ίδιο ισχύει και για το δημόσιο όπου αυτό είναι εφικτό.
  • Ενίσχυση του προϋπολογισμού με 15 εκ. ευρώ για ενδυνάμωση του τομέα υγείας. “Δρομολογούνται δαπάνες για νέες προσλήψεις – Το υπουργείο Οικονομικών θα δώσει όσες πιστώσεις χρειαστεί στο υπουργείο Υγείας” είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτηριστικά.

Η Εκκλησία να κάνει τις ανάλογες συστάσεις

Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με τη στάση της Εκκλησίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: Εμείς αναπτύσσουμε το δικό μας επιχειρησιακό σχέδιο, η Εκκλησία πρέπει να κάνει τις αντίστοιχες συστάσεις. Έκκληση σε όλους μας, ειδικά τους ηλικιωμένους, να αποφεύγουν κλειστούς χώρους, με μεγάλη συνάθροιση.

ΠΗΓΗ

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More