TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Ερωτήσεις-Παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης

Ερώτηση για την έκτακτη επιχορήγηση 373 χιλιάδων ευρώ που δόθηκε σε τρεις δήμους της Μεσσηνίας και όχι στον δικό μας. Πρόκειται για την κάλυψη αναγκών  που προκλήθηκαν από την πανδημία και η κατανομή έγινε με βάση τα στοιχεία που έχουν υποβληθεί από τους ίδιους τους Δήμους στον Κόμβο Διαλειτουργικότητας του Υπουργείου Εσωτερικών ενώ τον Μαϊο είχε γίνει οριζόντια κατανομή. Η ερώτηση γίνεται καθώς οι επαγγελματίες της πόλης και του Δήμου γενικότερα έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές αφού  δεν υπήρχαν έσοδα από το πανηγύρι αυτή τη χρονιά και η τουριστική κίνηση ήταν περιορισμένη.

Αίτημα για διάνοιξη δρόμων-Ερώτηση για την πορεία της προωθησης μελετών πολεοδόμησης β κατοικίας Μπούκας και τουριστικής ζώνης Ανάληψης.

Ερώτηση για την δέσμευση της δημοτικής αρχής για τον Ψηφιακό Δήμο που μέσα από κατάλληλη πλατφόρμα οι πολίτες θα καταχωρούν τα αιτήματα τους. Μην ξεχνάμε πως εισερχόμαστε στο δεύτερο κύμα πανδημίας και οι μετακινήσεις στις υπηρεσίες του Δήμου για τους πολίτες όλο και θα γίνονται δυσκολότερες λόγο των μέτρων προφύλαξης.

Μετά από ένα χρόνο επανέρχομαι στο θέμα την πρόληψης της παραβατικότητας προτείνοντας τη σύσταση Τοπικού Συμβουλίου  Πρόληψης Παραβατικότητας που θα λειτουργεί με προληπτικό συμβουλευτικό και ενημερωτικό χαρακτήρα ενώ παράλληλα προτείνω ξανά την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος φύλαξης δημόσιων χώρων όπως και την εγκατάσταση καμερών σε εισόδους και εξόδους χωριών όπως η Πιπερίτσα το Καρτερόλι κ.λπ των οποίων οι κάτοικοι ζουν δύσκολες ώρες. Επισημαίνω επίσης πως δεν γίνεται να εναποθέτουμε τις ελπίδες μας μόνο στην αστυνόμευση τη στιγμή που με τα γεωπολιτικά ζητήματα που λαμβάνουν χώρα στα σύνορα μας  ανά πάσα στιγμή οι αναλογίες σε προσωπικό  μπορεί να αλλάξουν οπότε πρέπει να επενδύσουμε σε  κοινωνικές δράσεις σε πολιτιστικές  και συνέργειες με φορείς συλλόγους και επιστήμονες για την επίλυση του προβλήματος.

 

Γιάννης Λάσκαρης; Επικεφαλής συνδυασμού «Επανεκκίνηση για τον Δήμο Μεσσήνης»

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More