TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Πολιτιστικές – περιπατητικές διαδρομές στα ίχνη του Παπαφλέσσα στον Δήμο Μεσσήνης-(Δεύτερος Σταθμός : ΑΜΜΟΥΔΕΡΟ).

Αν και ακατοίκητο πλέον το ΑΜΜΟΥΔΕΡO είναι από τα χωριά που ο Παπαφλέσσας πέρασε αφήνοντας το αποτύπωμα του λίγο πριν την ηρωική θυσία στο ΜΑΝΙΑΚΙ.

Οι Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης παρουσιάζουν το έρημο ΑΜΜΟΥΔΕΡΟ και είναι ο δεύτερος σταθμός των πολιτιστικών διαδρομών στα ίχνη του Παπαφλέσσα.  Στόχος της δράσης και των συντονιστών (Γιάννη Λάσκαρη και Γιώργου Σταθόπουλου) είναι να «συστηθούν» ξανά τα χωριά αυτά τόσο στους Μεσσήνιους αλλά και στους επισκέπτες του τόπου καθώς έχουν αφήσει το ίχνος τους στην ιστορική και πολιτιστική εξέλιξη της Μεσσηνίας.

Το ΑΜΜΟΥΔΕΡΟ απέχει ελάχιστα χιλιόμετρα από τον ΚΟΥΤΙΦΑΡΗ και τα χωριά ΠΟΥΛΙΤΣΙ και ΠΕΡΔΙΚΟΒΡΥΣΗ. Αφημένο στον χρόνο το ΑΜΜΟΥΔΕΡΟ, είναι άλλο ένα πολιτιστικό διαμάντι της Μεσσηνιακής υπαίθρου που ερήμωσε παρά την τρανή του παρουσία στην ιστορία της Μεσσηνίας και την αρχιτεκτονική του αξία. Στο Αμμουδερό σήμερα συναντάς πέτρινα σπίτια δείγματα υψηλής αρχιτεκτονικής αισθητικής διαβαθμισμένα σε ιδανικές θέσεις με τη θέα στην ευρύτερη περιοχή να κόβει την ανάσα και να  προσδίδει στον περιηγητή  γαλήνη και ευδαιμονία.

Αναλυτική προσέγγιση γίνεται στην ιστοσελίδα: https://ammouderomessinias.blogspot.com

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More