TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Εμβόλιο: Ανοιξε η πλατφόρμα και για τους 45‑49

Μία ακόμη παραγωγική ηλικία παίρνει σειρά για εμβολιασμό από σήμερα Μεγάλο Σάββατο, καθώς λίγο μετά τις 02:00 τα ξημερώματα άνοιξε η πλατφόρμα και για τα ραντεβού εμβολιασμού των πολιτών ηλικίας 45 έως 49 ετών.

Η εν λόγω ηλικιακή ομάδα θα μπορεί να λάβει δόσεις και από τα τέσσερα εγκεκριμένα εμβόλια, καθώς από τις 5 Μαΐου θα είναι διαθέσιμο και το σκεύασμα της Johnson & Johnson.

Μέχρι το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής ραντεβού για εμβολιασμό είχαν κλείσει 130.000 πολίτες ηλικίας 30-39 ετών και 70.000 πολίτες 40 – 44 ετών. Από αυτούς, έχουν ήδη εμβολιαστεί 19.000 και 3.780 άτομα αντίστοιχα.

Η είσοδος των νέων ηλικιακών ομάδων έχει φέρει νέα καθημερινά ρεκόρ, όπως τη Μεγάλη Πέμπτη, που έγιναν πάνω από 66.000 εμβολιασμοί. Παρότι μάλιστα χτες ήταν Μεγάλη Παρασκευή, και πολλοί ετοιμάζονταν να παρακολουθήσουν τον διαφορετικό, λόγω μέτρων, Επιτάφιο, 21.670 πολίτες μετέβησαν στα εμβολιαστικά κέντρα για να εμβολιαστούν.

Με εξαίρεση την Κυριακή του Πάσχα, όλες τις υπόλοιπες ημέρες τα εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργήσουν κανονικά, ενώ όπως έχει διαμηνυθεί από την κυβέρνηση, στο πρόγραμμα θα ενταχθούν νέες εμβολιαστικές γραμμές και επιπλέον κέντρα.

Πώς κλείνετε ραντεβού

Μπορείτε να κανονίσετε άμεσα το ραντεβού σας μπαίνοντας στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr.

Αφού αρχικά, με το ΑΜΚΑ σας, ελέγξετε εάν ανήκετε στις ομάδες που εμβολιάζονται την τρέχουσα περίοδο, έπειτα ακολουθείτε το σύνδεσμο που σας παραπέμπει η πλατφόρμα.

Συνδέεστε με τους κωδικούς TAXISnet και στη συνέχεια επιβεβαιώνετε τα στοιχεία σας και εάν είναι σωστά προχωράτε, ειδάλλως κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές.

Αφού κάνετε τα παραπάνω ακολουθείτε τα εξής βήματα:

  • Προγραμματίζετε το ραντεβού για τη λήψη της πρώτης δόσης του εμβολίου
  • Στη συνέχεια, προγραμματίζετε το επαναληπτικό ραντεβού (δεύτερη δόση του εμβολίου) εκτός και αν πρόκειται για το Johnson&Johnson που θα κλείσετε μόνο ένα ραντεβού
  • Ελέγχετε τα στοιχεία του ραντεβού και πρέπει να επιβεβαιώσετε εντός δύο λεπτών
  • Αποθηκεύετε/εκτυπώνετε τα στοιχεία του ραντεβού και του QR code
  • Σε άλλη περίπτωση για να κλείσετε ραντεβού μπορείτε να μεταβείτε σε ΚΕΠ ή φαρμακείο.

Πώς αλλάζετε το ραντεβού σας

Επίσης, έχετε τη δυνατότητα τροποποίησης ή και ακύρωσης του ραντεβού σας, αρκεί να γνωρίζετε τα εξής:

  • Αλλαγή/ακύρωση μπορεί να γίνει ως και τρείς ημέρες πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία
  • Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν/ακυρώσουν το ραντεβού τους μία φορά μόνο
  • Σε περίπτωση ακύρωσης ή μη προσέλευσης, οι πολίτες δεν θα έχουν τη δυνατότητα επαναπρογραμματισμού για τις επόμενες 30 ημέρεs
  • Σημειώνεται πως οι πολίτες μπορούν να ζητήσουν υπενθύμιση για τις λεπτομέρειες του ραντεβού τους αποστέλλοντας SMS στο 13034 με τον Κωδικό Ραντεβού ή το ΑΜΚΑ και το επώνυμό (ΑΜΚΑ κενό επώνυμο).
  • Εάν το κάνετε θα λάβετε άμεση απάντηση από το EMVOLIO παρέχοντας τις λεπτομέρειες του ραντεβού.
  • Έπειτα, θα λάβετε τρία αυτοματοποιημένα SMS υπενθύμισης του ραντεβού σας τρεις ημέρες πριν από το ραντεβού, μία ημέρα πριν και στις 7:00 την ημέρα του ραντεβού.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More