TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Κουτήφαρης Δήμου Μεσσήνης | Βρέθηκε το μυστικό της μακροζωίας.

Το μυστικό της ευζωίας κατοίκου της Μεσσηνίας  παρουσίαστηκε  μέσα από το διαδίκτυο από σελίδες  κοινωνικής δικτύωσης πανελλήνιας εμβέλειας  με αφορμή  την παρουσίαση του θέματος από τη σελίδα  κοινωνικής  δικτύωσης Στην ομορφιά που χάνεται.

Οι συντελεστές της σελίδας και φορέα ψηφιακής προβολής, ερεύνησαν τις καθημερινές συνήθειες του κ Σπύρου Σταθοπουλου  που σήμερα είναι 95 ετών και ζει στον  Κουτήφαρη του Δήμου Μεσσήνης καθώς και άλλων κατοίκων και διαπίστωσαν πως η προσήλωση  στη μεσσηνιακή κουζίνα σε συνδυασμό με την πεζοπορία και την περιήγηση αλλά και το κλίμα της περιοχής συμβάλλουν στην μακροζωία  και στην ποιότητα ζωής.

Στα 95 ο κ Σπύρος Σταθόπουλος παραμένει περιπατητής και γευσιγνώστης.

Το χωριό του είναι ο παράδεισος του περιπατητή και αποτελεί το ένα μυστικό καθώς ως γνωστόν το περπάτημα συμβάλλει στην καλή υγεία. Τα μικρογευματα και η προσήλωση στα προϊόντα της εύφορης Μεσσηνίας είναι το άλλο μυστικό. Το μέλι η γίδα η βραστή το ελαιόλαδο τα σύκα και τα κηπευτικά είναι στοιχεία της καθημερινής του διατροφής.  Τα Κοντοβουνια λοιπόν έχουν το μυστικό της ευζωίας.

 ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More