TOP NEWS ΜΟΥΣΙΚΗ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Eurovision 2021: Η νίκη της Ιταλίας και η είσοδος της Ελλάδας στη δεκάδα

Με την επιστροφή της Ιταλίας στις νίκες μετά από 31 χρόνια ολοκληρώθηκε ο 65ος Διαγωνισμός της Eurovision, με το ροκ τραγούδι των Måneskin να κερδίζει το κοινό  και με 524 βαθμούς άφησε πίσω του τη Γαλλία και την Ελβετία που έκαναν όνειρα για την κατάκτηση της κορυφής έπειτα από τις βαθμολογίες των κριτικών επιτροπών.

Η Ελλάδα κατάφερε να μπει στη δεκάδα, ισοβαθμώντας στους 170 βαθμούς με τη Βουλγαρία, για πρώτη φορά μετά το 2013, με τη Στεφανία Λυμπερακάκη και το Last Dance να κερδίζουν κολακευτικά σχόλια.

Από την άλλη, η Κύπρος περιορίστηκε στην 16η θέση με 94 βαθμούς, παρά την εντυπωσιακή παρουσία της Έλενας Τσαγκρινού με το El Diablo.

Στην ψηφοφορία, εκτός από τη μάχη για την πρωτιά, ξεχώρισε και η μάχη της ουράς, όπου έπεσαν πολλά μηδενικά. Συγκεκριμένα, η Μεγάλη Βρετανία ολοκλήρωσε τον διαγωνισμό χωρίς βαθμό, ενώ η Γερμανία των τριών βαθμών, η Ισπανία των έξι βαθμών και η Ολλανδία των 11 βαθμών εισέπραξαν το απόλυτο μηδέν στο televoting.

My Number One στην ταράτσα

Μία εκπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε η Έλενα Παπαρίζου κατά την διάρκεια της Eurovision 2021, γεμίζοντας τον μεγαλύτερο μουσικό διαγωνισμό με το εκτόπισμά της, αλλά και με την μοναδική φωνή της.

Η Ελληνίδα star πρωταγωνίστησε στην δράση Rock the Roof, όπου η ίδια καθώς κι ακόμα πέντε νικητές του διαγωνισμού, εμφανίστηκαν επάνω σε τρεις ειδικά διαμορφωμένες ταράτσες, ερμηνεύοντας τις νικητήριες συμμετοχές τους.

Εκτός από την Έλενα Παπαρίζου, στην πρωτοβουλία έλαβαν μέρος οι: Lenny Kuhr (Ολλανδία 1969), Teach-In (Ολλανδία 1975), Sandra Kim (Βέλγιο 1986), Lordi (Φινλανδία 2006) και Måns Zelmerlöw (Σουηδία 2015).

πηγη

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More