TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Σπουδαία εξέλιξη του ΜΑΓΓΑΝΙΑΚΟΥ στο Civic Europe. Αποτελεί Μια από τις τρεις Ελληνικές συμμετοχές για την Β’ Φάση Αξιολόγησης.

Γιάννης Λάσκαρης

Δημοτικός Σύμβουλος/Γραμματέας Δ.Σ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Η πρόταση και ιδέα που κατέθεσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Μαγγανιακιτών τον Απρίλιο του 2021 στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Civic Europe πέρασε στην επόμενη φάση καθώς από τις 551 ιδέες-προτάσεις που κατατέθηκαν από Ευρωπαϊκές Χώρες εγκρίθηκαν 31 και μια από τις τρείς Ελληνικές συμμετοχές που είναι στη Β’φάση αξιολόγησης είναι του συλλόγου του Μαγγανιακού του Δήμου Μεσσήνης.

Η Ιδέα του Μαγγανιακού έλαβε την υποστήριξη και θετικά σχόλια από πολλές χώρες της Ευρώπης που διαγωνίζονταν μαζί. Αυτό καθιστά περήφανους και τους κατοίκους του χωριού καθώς και όλους εμάς που ζούμε στον Δήμο Μεσσήνης και αγωνιούμε για τα χωριά του. Να σημειωθεί πως το Civic Europe είναι ένα πλαίσιο πολλαπλών επιπέδων που στοχεύει στην ενίσχυση της πολιτικής συνοχής και της ενεργού συμμετοχής των πολιτών στις τοπικές κοινότητες της Κεντρικής, Ανατολικής και Νότιας Ευρώπης.  Η ανακοίνωση όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του συλλόγου έχει ως εξής:

Εξέλιξη προγράμματος χρηματοδότησης Civic Europe

Με μεγάλη μας χαρά σας ενημερώνουμε σχετικά με την εξέλιξη της πρότασης χρηματοδότησης του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Μαγγανιακιτών, από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Civic Europe που υποβλήθηκες τον Απρίλιο του 2021, περάσαμε στην επόμενη φάση, όπου από τις 551 ιδέες – προτάσεις που κατατέθηκαν από Ευρωπαϊκές Χώρες εγκρίθηκαν οι 31 και είμαστε μία από τις τρεις Ελληνικές συμμετοχές που είναι στη Β’ φάση της αξιολόγησης.

Τη λίστα με τις 31 προτάσεις θα τη δείτε εδώ:https://civic-europe.eu/ideas/?status=shortlist&project=2&ordering=support

Είμαστε πολύ υπερήφανοι που η πρόταση – ιδέα του Μαγγανιακού έλαβε την υποστήριξη και θετικά σχόλια από πολλές χώρες της Ευρώπης που διαγωνίζονταν μαζί μας, κρίθηκε επιλέξιμη και καταφέραμε να προκριθούμε μέσα από μεγάλο αριθμό συμμετοχών.

Προετοιμάζουμε και εργαζόμαστε για την αποστολή λεπτομερούς παρουσίασης υλοποίησης της πρότασής μας, βάσει των ερωτημάτων και απαιτήσεων των χρηματοδοτικών κονδυλίων, τα οποία διέπονται από αυστηρούς κανόνες που διασφαλίζουν χρηστή διάθεση, παρακολουθείται στενά και χαρακτηρίζεται από διαφάνεια και υπευθυνότητα. Τέλος αρχές Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη με τους κριτές του προγράμματος, στην οποία χρειαζόμαστε τις ευχές σας για καλή επιτυχία!

Το Δ.Σ του Συλλόγου.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More