TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης | Τοποθέτηση για τα αδέσποτα.

Γιάννης Λάσκαρης (Επικεφαλής συνδυασμού «Επανεκκίνηση για τον Δήμο Μεσσήνης/Γραμματέας Δ.Σ. Μεσσήνης)

Επειδή έχω ενσωματωθεί με το πρόβλημα και τυχαίνει να έχω υιοθετήσει  πολλά αδέσποτα, θεωρώ ότι η υιοθεσία είναι ένας δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει η δημοτική αρχή και εμείς από δίπλα , αυτό  όμως για να γίνει σωστά θα πρέπει να περάσει και μέσα από τα σχολεία και πρέπει να λάβουμε   πρωτοβουλία και να συμβάλουμε σε αυτό, η υιοθεσία είναι  ο ένας δρόμος.

Το άλλο είναι το μητρώο εθελοντών  που πρέπει κάποτε να φτιαχτεί , πρέπει να «ενισχυθούν»  οι πολίτες που ασχολούνται με τα ζώα και όχι να τους αφήσουμε από έξω,  υπάρχουν πάρα πολλοί  πολίτες που προσφέρουν και θέλουν να συνδράμουν μεθοδικά. Επίσης  η καταγραφή με τα πραγματικά περιστατικά δηλαδή τον πραγματικό αριθμό αδέσποτων θα δώσει μια ξεκάθαρη εικόνα. Αυτά ας πούμε είναι χειρουργικές πράξεις ενώ χρειάζεται  μια γραμμή «επικοινωνίας-παρέμβασης» αφού οι πολίτες δυσκολεύονται  για τον τρόπο παρέμβασης τους σε περιπτώσεις ατυχημάτων η παρουσίας αδέσποτων. Δηλαδή  πρέπει να γνωρίζουν  ποίο τηλέφωνο θα πάρουν  για αυτό και  πρέπει να υπάρχει μια 24ωρη γραμμή εξυπηρέτησης. Γίνεται σοβαρή δουλειά από τη φιλοζωική , γίνεται σοβαρή προσπάθεια και από το Δήμο δεν φτάνει μόνο αυτό απαιτείται  και η συμμετοχή  των πολιτών.

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More