TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Γιάννης Λάσκαρης : Πάρκινγκ Αρχαίας Μεσσήνης, πλατεία Μεσσήνης, πανηγύρι και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

Με ερώτηση για το παρκινγκ στην Αρχαία Μεσσήνη πρόταση για την αναβάθμιση της πλατείας της Μεσσήνης με την κατασκευή δημόσιας τουαλέτας και αντικατάσταση των χημικών, πρόταση για  συναυλία αλληλεγγύης με έργα του Μίκη Θεοδωράκη στο στάδιο της Μεσσήνης  καθώς για το πανηγύρι της Μεσσήνης και με πρόταση για την αντιμετώπιση της  βίας κατά των γυναικών τοποθετήθηκα  στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας.
Στην  πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού  συμβουλίου   θεώρησα χρέος μου να τοποθετηθώ  για την επόμενη ημέρα στο πανηγύρι της πόλης της Μεσσήνης. Θεωρώ πως πρέπει να ξεκινήσει ο διάλογος για την αναβάθμιση και αναδιάταξη του.  Αυτό μπορεί να επιτευχθεί: Με τη συμμετοχή των επαγγελματιών της πόλης αλλά και τυποποιητών  καθώς   παραγωγών από τα χωριά μας αλλά και την πόλη. Με πάγκους διαμορφωμένους κατάλληλα που να έλκουν και να κοσμούν το πανηγύρι με προϊόντα και της περιοχής μας και με την μεταφορά του λουναπαρκ σε άλλη θέση όπως και της έκθεσης γεωργικών μηχανημάτων και βαρέων οχημάτων που δεν ταιριάζει η παρουσία τους στην πλατεία.
Πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο Μεσσήνης για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.
Ένα φαινόμενο που γνωρίζει έξαρση είναι αυτό της βίας ενάντια  στις γυναίκες. με πρόσφατο το τραγικό περιστατικό στην Κυπαρισσία  όπου γίνεται κατανοητό πως οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να υψώσουν φράγμα απέναντι στη βία κατά των γυναικών.
Θεωρώ χρέος μας ως ανδροκρατούμενο δημοτικό συμβούλιο να δείξουμε τον δρόμο μέσα από ψηφίσματα που να καταδικάζεται η βία ενάντια στις γυναίκες κάτι που αξίζει να εισηγηθεί η δημοτική αρχή, ενώ παράλληλα θα πρέπει να υπάρξει μηχανισμός στήριξης και συνεργασίας με τη συμμέτοχη της αυτοδιοίκησης και των επιστημόνων του δήμου μας, ώστε να ακούγονται να καταγράφονται και να αποφεύγονται ακραίες καταστάσεις σε βάρος των γυναικών
Γιάννης Λάσκαρης

Επικεφαλής συνδυασμού ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Γραμματέας Δ.Σ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More