TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο ηθοποιός Τζέιμς Κάαν, ο Σόνι Κορελόνε του «Νονού»

Σε ηλικία 82 ετών πέθανε ο διάσημος ηθοποιός Τζέιμς Κάαν, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

“Με μεγάλη λύπη σας ενημερώνουμε για τον θάνατο του Jimmy το βράδυ της 6ης Ιουλίου. Η οικογένεια εκτιμά το κύμα αγάπης και τα ειλικρινή συλλυπητήρια και σας ζητά να συνεχίσετε να σέβεστε την ιδιωτικότητά τους αυτή τη δύσκολη στιγμή”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της οικογένειας.

Ο Κάαν, γνωστός για τις ερμηνείες του σε ταινίες όπως το “Brian’s Song”, “Misery” και “Elf”, ήταν υποψήφιος για Όσκαρ για τον ρόλο του ως Sonny Corleone στο “The Godfather”.

Ο Κάαν γεννήθηκε το 1940 στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης και ήταν γιος ενός κρεοπώλη. Θέλοντας να μην ακολουθήσει το επάγγελμα του πατέρα του, ο Κάαν αρχικά είχε στόχο μια καριέρα ως ποδοσφαιριστής, αλλά ενδιαφέρθηκε για την υποκριτική μετά τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Hofstra στην πολιτεία της Νέας Υόρκης – όπου γνώρισε τον μελλοντικό συνεργάτη Φράνσις Φορντ Κόπολα.

Στη συνέχεια, ο Κάαν εντάχθηκε στο The Neighborhood Playhouse School of the Theatre. Η πρώτη του σημαντική υποκριτική επιτυχία ήταν ένας μικρός ρόλος στην παραγωγή του 1961 στο Μπρόντγουεϊ του “Blood, Sweat and Stanley Poole”, ένα έργο του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου από τον William Goldman και τον αδελφό του James.

Μετά από μια σειρά από μικρές κινηματογραφικές και τηλεοπτικές εμφανίσεις, ο Κάαν έπαιξε το 1965 στο αγωνιστικό δράμα του “Howard Hawks Red Line 7000” και ακολούθησε η συμμετοχή του δίπλα στον John Wayne και τον Robert Mitchum στο γουέστερν El Dorado του 1966 του Hawks.

Η πρώτη του σημαντική σχέση με το νέο κύμα του Χόλιγουντ ωστόσο ήρθε με την ταινία του 1969 “The Rain People”, σε σκηνοθεσία Κόπολα, στην οποία ο Κάαν υποδύθηκε έναν πρώην αστέρα του κολεγιακού ποδοσφαίρου που κάνει ωτοστόπ, ο οποίος συλλαμβάνεται από τη δυσαρεστημένη νοικοκυρά της μεσαίας τάξης της Shirley Knight.

Ο ρόλος που τον ανέδειξε ωστόσο δεν ήταν άλλος από τον Σόνι Κορελόνε, στην ταινία “Ο Νονός”. Ο Κάαν αρχικά πέρασε από οντισιόν για τον ρόλο του Μάικλ Κορλεόνε που τελικά κατέληξε στον Αλ Πατσίνο, ωστόσο του δόθηκε ένας άλλος ρόλος, αυτός του μεγαλύτερου αδερφού του Κορλεόνε, Σόνι.

Ο Κάαν έλαβε τη μοναδική του υποψηφιότητα για Όσκαρ, καλύτερου δεύτερου ανδρικού ρόλου, για την ταινία, και η δουλειά του παραμένει αξιοσημείωτη για τη φρικτή σκηνή θανάτου του Σόνι, για την οποία ο Κάαν είπε ότι του είχαν τοποθετήσει πάνω από 140 σφαιρίδια αίματος, ώστε να είναι πιο αληθοφανή τα τραύματα από πυροβολισμούς.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More