TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Η Μουριά του Μαγγανιακού Δήμου Μεσσήνης στο Δίκτυο Αιωνόβιων Δέντρων Ελληνικής Επανάστασης.

Είναι  ιδιαίτερη τιμή για τον Δήμο Μεσσήνης η ένταξη της ιστορικής Μουριάς του Μαγγανιακού στο Δίκτυο Αιωνόβιων Δέντρων Ελληνικής Επανάστασης που αποτελεί μια σπουδαία πρωτοβουλία του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ. Τα δέντρα της Ελευθερίας θα φέρουν σήμανση με μεταλλική επετειακή ετικέτα ελάχιστου περιβαλλοντικού αποτυπώματος κάτι που θα ισχύει για την ιστορική Μουριά ενώ το γεωγραφικό του στίγμα στο διαδίκτυο θα προσελκύει επισκέπτες που  θέλουν να «διανύσουν» τα σημεία που μαρτυρούν τον αγώνα για την απελευθέρωση.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά καθώς  μετά από αίτημα και πρόσκληση μου το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ έδειξε ενδιαφέρον και βοήθησε μέσα από τη δράση του στην «ενσωμάτωση»  ενός χωριού του Δήμου μας  σε μια σημαντική δράση με πολλές προοπτικές ανάμεσα στις οποίες είναι το εν λόγω δίκτυο να ενταχθεί στο εθνικό ευρετήριο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Γιάννης Λάσκαρης/Δημοτικός Σύμβουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More