TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

“Υποκριτική & Μάρκετινγκ του Ηθοποιού” με τον Χ. Βασιλόπουλο στη Δ. Μάνη

Το Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το πρώτο σεμινάριο στην έδρα Kalliergon, στο Νεοχώρι Δυτικής Μάνης, στην περιοχή «Γοντάτσα». Είχε θέμα «Υποκριτική & Μάρκετινγκ του Ηθοποιού». Ο διεθνούς φήμης ηθοποιός Χρήστος Βασιλόπουλος μεταλαμπάδευσε στους  συμμετέχοντες, με αριστοτεχνικό τρόπο, το απόσταγμα της γνώσης του και της εμπειρίας του τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο.

 

Το ολιγομελές, ευέλικτο τμήμα με άτομα από Αθήνα, Καλαμάτα και Δυτική Μάνη έδωσε τη δυνατότητα στον Χρήστο Βασιλόπουλο να δώσει ιδιαίτερη και περισσότερη προσοχή στον κάθε διδασκόμενο. Διήρκησε πάνω από επτά ώρες και περιείχε πλούσια, συμπυκνωμένη ύλη που υποστηρίχθηκε με οπτικοακουστικό υλικό και τεχνολογικό εξοπλισμό. Στο πλαίσιο αυτό δόθηκαν πολλές απαντήσεις, κατευθύνσεις και συμβουλές από έναν πετυχημένο καλλιτέχνη που κατέχει καλά την τέχνη της υποκριτικής και του marketing του ηθοποιού, σε συνδυασμό με το πείσμα  και την τόλμη να κυνηγάς το όραμά σου και εκτός Ελλάδας. Κατά κοινή ομολογία των συμμετεχόντων, ο Χρήστος Βασιλόπουλος αποδείχτηκε και ως ένας εξαιρετικός δάσκαλος!

 

Μια εμφάνιση-έκπληξη έκανε στο τελευταίο ημίωρο της πρώτης ενότητας του σεμιναρίου, ο εξαιρετικός ηθοποιός και βαθιά φιλοσοφημένος ως άνθρωπος, Θανάσης Ευθυμιάδης. Με παραδείγματα μέσα από τη δική του διαδρομή στο χώρο της Υποκριτικής, πρόσθεσε το δικό του λιθαράκι στο ήδη υψηλό επίπεδο του σεμιναρίου. Με λόγο μεστό και άμεσο, χαρτογράφησε όλες τις χαρές και τις παγίδες ενός ηθοποιού κάτω από το φως της δημοσιότητας. Μίλησε στους συμμετέχοντες εκ βαθέων, κάνοντας μια αναδρομή της δικής του πορείας μέχρι και σήμερα. Τους προέτρεψε να κοιτάξουν βαθιά μέσα τους και να ανακαλύψουν τις δυνάμεις εκείνες που θα τους βοηθήσουν να κατακτήσουν την πραγματική ουσία της ζωής μέσα από την αρμονία σώματος και ψυχής και μέσα από την αρμονική συμβίωση του ανθρώπου με τη φύση. Γιατί, για να μπορείς να είσαι συνειδητοποιημένος ως καλλιτέχνης, θα πρέπει πρώτα να είσαι συνειδητοποιημένος ως άνθρωπος.

 

Στο τέλος αυτής της γεμάτης μέρας οι συμμετέχοντες αποχώρησαν κρατώντας μια ενυπόγραφη βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου και παρ’ όλη την κούραση, ένα πλατύ χαμόγελο, ένα φως στο βλέμμα και μια ευφορία ψυχής τους συνόδευε για αρκετές ώρες, όπως εκείνοι εκμυστηρεύτηκαν στους διοργανωτές. Μια αίσθηση, βέβαια, αμοιβαία για όλους.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο τοπικές επιχειρήσεις «υιοθέτησαν» από έναν καλλιτέχνη, στηρίζοντας τη δίψα τους για γνώση και αγκαλιάζοντας την πρωτοβουλία αυτή της Kalliergon. Η Marielle Thomas με την επιχείρησή της BeSpectacular και η Σοφία Ζαχαροπούλου με την επιχείρησή της TROCHALO VILLAS κάλυψαν το κόστος μίας θέσης, αντίστοιχα, στο σεμινάριο.

Η Kalliergon με τη σειρά της διέθεσε όλο το καθαρό ποσό που της αναλογούσε, από το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο, στον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού “ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ”, με αφορμή τον αγώνα “Race For The Cure” που διοργάνωσε, την αμέσως επόμενη ημέρα, το Πολιτιστικό Σωματείο για την Τέχνη & τη Φύση “NARTURA” στη Δυτική Μάνη. Τη συγκεκριμένη δράση τίμησε με την παρουσία και τη συμμετοχή του και ο Χρήστος Βασιλόπουλος, ο οποίος μάλιστα τερμάτισε πρώτος, και ο Θανάσης Ευθυμιάδης.

 

Η πεμπτουσία της ρήσης «Η ισχύς εν τη ενώσει.», στην πράξη!

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More