TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Η ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ-ΔΙΚΤΥΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ-ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΑ ΓΙΑ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ

Παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης

Γιάννης Λάσκαρης | Επικεφαλής συνδυάσου ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ


Η επιχειρηματικότητα στην πόλη της Μεσσήνης νοσεί και είναι χρέους μας να δημιουργήσουμε ΔΙΚΤΥΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ με σκοπό την οικονομική ανάπτυξη της πόλης με τη συνεργασία δημοσίων οργανισμών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων κλαδικών φορέων και συλλόγων. Ουσιαστικά πρέπει να δοθεί έμφαση στη στήριξη της επιχειρηματικότητας σε θέματα εξωστρέφειας καινοτομίας τεχνογνωσίας.. Βασικοί πυλώνες θα είναι η παροχή εκπαίδευσης επιμόρφωσης ενημερωτικές εκδηλώσεις ημερίδες συνέδρια-συμβουλευτικές δράσεις προς τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες.

Σε παρέμβαση μου στη συνέχεια αναφέρθηκα στον τρόπο που πρέπει να συζητάμε για την ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ γιατί από μόνη της χρειάζεται έναν προϋπολογισμό καθώς έχουμε χρέος να την «θωρακίσουμε» και ειδικά  να προστατεύουμε τον αρχαιολογικό χώρο. Στην Αρχαία Μεσσήνη ανάμεσα σε τόσα άλλα οφείλουμε να δημιουργηθεί παράρτημα της Δημοτικής Αστυνομίας ή και Τουριστικής Αστυνομίας και να υπάρχει μόνιμα ασθενοφόρο.

Τέλος πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν σε συμπολίτες μας από αιφνίδια φαινόμενα όπως μια πυρκαγιά μια πλημμύρα κ.λπ. Για τον λόγο αυτό όπως και κατά το παρελθόν έχω δηλώσει ο Δήμος θα έπρεπε να έχει στη διάθεση του τροχόσπιτα προκειμένου την άλλη κιόλας ημέρα της καταστροφής να έχουμε να προσφέρουμε έναν αυτόνομο χώρο στους συμπολίτες μας που μπορεί να μείνουν χωρίς στέγη. Τα τροχόσπιτα είναι μια λύση που μπορεί να καλύψει όλη την εμβέλεια του Δήμου.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More