TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Στην Τρίπολη για το σχολικό πρόγραμμα σίτισης “Διατροφή” η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού

Επίσκεψη στην Τρίπολη και στα κεντρικά γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, πραγματοποίησε η επιδημιολόγος, καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.

Σκοπός της επίσκεψης και της επαφής που είχε με την περιφερειακή αρχή και τις αρμόδιες υπηρεσίες, ήταν το πρόγραμμα σχολικής σίτισης και προώθησης της υγιεινής διατροφής, που εφαρμόζει σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αυτούς τους μήνες, είναι σε εξέλιξη, ένα φιλόδοξο πρόγραμμα συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Ινστιτούτου Prolepsis.

Το πρόγραμμα, έχει να κάνει με την δωρεάν παροχή γεύματος, σε παιδιά σχολείων και των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων, που για διάφορους λόγους δεν συμμετέχουν στο δημόσιο πρόγραμμα σίτισης.

Το πρόγραμμα “Διατροφή”, πρώτη η Περιφέρεια της Πελοποννήσου, το προτίμησε και έπειτα, ακολούθησε η Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας.

Η κα. Λινού είπε μεταξύ άλλων:

“Η παχυσαρκία των παιδιών μας και το επισιτιστικό πρόβλημα της χώρας, μας ώθησαν να προχωρήσουμε σ’ αυτή την παρέμβαση. Το ποσοστό των παιδιών μας, κάτω απ’ τα όρια της φτώχειας, είναι ίδιο με αυτό που ήταν το 2011. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, πρώτη, κατάλαβε τη σημασία της ταυτόχρονης παροχής φαγητού στα παιδιά και της εμπέδωσης της υγιεινής διατροφής. Το 2011 που ξεκίνησε το Ινστιτούτο, έχει φτιάξει αυτό το επισιτιστικό πρόγραμμα, που πολεμά την επισιτιστική ανασφάλεια. Το πρόγραμμα λέει τα εξής: Τρώμε σωστά, δεν πεινάμε, τρώμε μαζί, άρα γινόμαστε ομάδα. Μακάρι να συμμετέχουν και άλλοι φορείς. Ακούμε τις όποιες ελλείψεις του προγράμματος και όπου μπορούμε, παρεμβαίνουμε και το βελτιώνουμε, πάντα στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων μας, αλλά και σύμφωνα με τους όρους, τις προυποθέσεις και τους κανόνες που βάζουν οι αρμόδιοι θεσμικοί φορείς”.

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, δήλωσε ικανοποιημένος απ’ την πορεία του προγράμματος και τόνισε, ότι αυτό θα στηριχθεί και θα ενισχυθεί.

Τέλος, γνωστοποίησε, ότι, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα προμηθευθεί και θα προωθήσει στα σχολεία, 20.000 μαύρη σταφίδα, που μόνο οφέλη μπορεί να παρέχει στα παιδιά.

ΠΗΓΗ

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More