TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ – Το μήνυμα του δημάρχου για το Πάσχα.

“Φτάσαμε στο φετινό Άγιο Πάσχα, αγαπητοί συμπολίτες μου.

Το Πάσχα αυτό είναι ιδιαίτερα φορτισμένο για όλους μας, καθώς η χώρα θρηνεί ακόμα το χαμό των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών. Δεν θα ξεχαστεί εύκολα αυτό το γεγονός, ίσως γιατί θα μας θυμίζει τις απώλειες που όλοι μας έχουμε σκληρά υποστεί κατά καιρούς.

Το δράμα του Θεανθρώπου αγγίζει όλες τις ψυχές και μας κάνει να νιώθουμε φθαρτοί από τη μία πλευρά, γεμάτοι όμως ελπίδα, από την άλλη.

Μέσα από αυτή την κάρτα, δείχνουμε στους νεότερους τον τρόπο με τον οποίο έβαφαν τα αυγά τέτοιες μέρες οι μανάδες και οι γιαγιάδες στα χωριά μας. Με αγριολούλουδα, με φύλλα, με κρεμμύδι και με πολλά άλλα “μυστικά” της Μεσσηνιακής φύσης, αποτύπωναν στο τσόφλι χαρούμενες εικόνες, χρώματα αφηρημένα, για να δώσουν χαρά στα μικρά παιδιά και κίνητρο στους μεγάλους να συνεχίσουν τον αέναο αγώνα της επιβίωσης.

Είμαστε ό,τι είμαστε, χάρη στη συνύπαρξη και χάρη στη βοήθεια που μας προσφέρουν οι διπλανοί μας. Η πραγματική δύναμη, είναι στη συνεργασία.

Είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε και για το αύριο. Κρατάμε τις αναμνήσεις, διώχνουμε τις κακές σκέψεις, δίνουμε συγχώρεση, απλώνουμε το χέρι.

Κοιτάμε μπροστά, και κυρίως… προχωράμε.

Κανείς δεν είπε ότι θα είναι εύκολο. Η ζωή είναι γεμάτη ανατροπές.

Ελάτε να τις αντιμετωπίσουμε ως Δήμος και ως συνδημότες, όλοι μαζί. Ο τόπος και οι μνήμες μας ενώνουν.

“Προσδοκώ” λέει μονολεκτικά η κάρτα που σας απευθύνω. Το δόγμα της Ορθοδοξίας μας δίδαξε να “προσδοκούμε Ανάσταση νεκρών”. Στο δικό σας “προσδοκώ…”, εσείς προσθέστε ό,τι ποθεί η καρδιά σας. Αυτή είναι η ευχή μου, για όλους μας. Να μη χάσει ποτέ, κανείς από εσάς, την ελπίδα και την προσδοκία”.

 

Παναγιώτης Θεοδ. Καρβέλας

δήμαρχος Πύλου – Νέστορος

(Η φωτογραφία είναι της εικαστικού Βασιλικής Κατέρη)

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More