TOP NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΙΝΕΜΑ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας – We Are Young. We Are Strong. 

Το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας σε συνεργασία με το Petit Plan προβάλλουν την ταινία We Are Young. We Are Strong. / Είμαστε νέοι. Eίμαστε δυνατοί,την Παρασκευή 21 Απριλίου, στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ , οδός Κουτσομητοπούλου 6 και ώρα 21:00 μμ.

Είσοδος Δωρεάν

We Are Young. We Are Strong. / Είμαστε νέοι. Eίμαστε δυνατοί.

Στις 24 Αυγούστου 1992 στην ανατολική γερμανική πόλη Ρόστοκ ένας όχλος, με χειροκροτήματα και επευφημίες περισσότερων από 3.000 παρευρισκομένων, πολιορκούσε και πυρπόλησε ένα κτίριο που περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, περισσότερους από 120 Βιετναμέζους άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Οι ταραχές έγιναν σύμβολο για την ξενοφοβία στην πρόσφατα επανενωμένη Γερμανία.

Αυτή η ταινία καταγράφει το περιστατικό από τις προοπτικές τριών πολύ διαφορετικών χαρακτήρων.

Η Λιέν είναι μια Βιετναμέζα που έχει εγκατασταθεί στη Γερμανία, αλλά τελικά θα αγωνιστεί για τη ζωή της και θα αναρωτηθεί εάν ο τόπος που θεωρεί σπίτι της θα μπορούσε ποτέ να είναι.

Ο Στέφαν και οι φίλοι του αποτελούν κομμάτια των βίαιων διαδηλώσεων. Νέοι και θυμωμένοι, προσβλέπουν στις νυχτερινές ταραχές και συγκρούσεις με την αστυνομία και τους ξένους.

Ο πατέρας του Στέφαν, Μάρτιν, είναι ένας φιλόδοξος πολιτικός, παγιδευμένος σε ένα δίλημμα: να προωθήσει την καριέρα του ή να αγωνιστεί για τα ιδανικά του και να αναλάβει τις ευθύνες του οι οποίες περιλαμβάνουν και τον γιο του;

Σκηνοθεσία: Burhan Qurbani

Έτος: 2014

Διάρκεια: 123’

Χώρα: Γερμανία

Υπότιτλοι: Ελληνικοί / αγγλικοί

Το Petit Plan έχει ως σκοπό την κινηματογραφική επιμόρφωση και την κοινωνική ευαισθητοποίηση των μαθητών Λυκείου μέσω του κινηματογράφου, παρουσιάζοντας ταινίες που αντιμετωπίζουν με σεβασμό τις μαθήτριες και τους μαθητές. Προβάλλονται έργα με διεθνή αναγνώριση, σύγχρονη θεματολογία, φρέσκια ματιά και ουσιαστικό προβληματισμό. Μέσα από αυτή τη συνεργασία, θα προβάλλεται μια επιλεγμένη ταινία κάθε μήνα, απευθυνόμενη σε παιδιά και νέους, εστιάζοντας στους εφήβους και τα προβλήματά τους, με σκοπό τη διεύρυνση των οριζόντων τους και τη διαμόρφωση κριτικής σκέψης.

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More