TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ : Πιπίνα Κουμάντου (υποψήφια βουλευτής Ν.Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας) – Η έλλειψη εργατών γης, από τα σημαντικότερα προβλήμστα που έθεσαν στην Πιπίνα Κουμάντου παραγωγοί και κτηνοτρόφοι.

Τα προβλήματα που δημιουργούνται στην παραγωγή των Μεσσηνιακών προϊόντων από την μεγάλη έλλειψη εργατών γης, σε όλες τις αγροτικές περιοχές του νομού μας, ήταν το κεντρικότερο από τα ζητήματα που έθεσαν παραγωγοί και κτηνοτρόφοι, με τους οποίους συναντήθηκε στην Καλαμάτα, η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, δικηγόρος, Πιπίνα Κουμάντου.

Η κα Κουμάντου, επισκέφθηκε την Κεντρική Αγορά Καλαμάτας και επικοινώνησε με την πλειοψηφία των παραγωγών – πωλητών, αλλά και επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται εκεί.

Το πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης, απασχολεί το σύνολο του αγροτικού κόσμου στην χώρα μας, όμως έχει επηρρεάσει σημαντικά την αγροτική παραγωγή της περιοχής μας, αλλά και την κτηνοτροφία.

Η Μεσσήνια υποψήφια βουλευτής ενημέρωσε τους παραγωγούς και κτηνοτρόφους ότι η Κυβέρνηση της Ν.Δ., αναγνωρίζοντας από την πρώτη στιγμή τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη εργατών γης, αποφάσισε την παράταση έως το τέλος του 2023, της κατά παρέκκλιση διαδικασίας για εισδοχή εργατών γης –  πολιτών τρίτων χωρών, ώστε να αμβλυνθεί το πρόβλημα.

«Η έλλειψη εργατικών χεριών προκαλεί σημαντικά προβλήματα στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, κάτι που, όπως με ενημέρωσαν, έχει οδηγήσει τόσο σε ραγδαία εκτόξευση των μισθών των εναπομείναντων, όσο και σε μεγάλες αυξήσεις του κόστους παραγωγής», τόνισε η κα Πιπίνα Κουμάντου.

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More