TOP NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΙΝΕΜΑ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κalamata International Short Doc Film Festival

Οι ταινίες που επιλέχθηκαν για το μήνα Απρίλιο του Kalamata International Short Doc Film Festival θα προβληθούν την Παρασκευή 5/5 στις 21:00 στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας στην οδό Κουτσομητόπουλου 6, κοντά στην πλατεία Όθωνος.

Είσοδος ελεύθερη.

 

Οι θεατές καλούνται για μια ακόμη φορά να βαθμολογήσουν τις ταινίες που θα επιλεγούν για το ετήσιο φεστιβάλ.

Συνόψεις ταινιών:

Under the Same Sky

Πρόσφυγες και μετανάστες από 6 διαφορετικές χώρες μιλούν για την ζωή και την κουλτούρας ζώντας σε μια διαφορετική χώρα.

CONNECTING BODY

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μια μικτή ομάδα ενηλίκων με ή χωρίς προβλήματα όρασης ή/και ακοής, επικοινωνεί μέσω του ήχου της κίνησής τους. Το καθολικά προσβάσιμο ντοκιμαντέρ αποτυπώνει τις προσωπικές εμπειρίες των συμμετεχόντων που παρακολουθούν ένα εργαστήριο της συμπεριληπτικής μεθόδου Connecting Body. Η μέθοδος φέρνει σε επαφή κοινωνικές ομάδες που επικοινωνούν σπάνια ή ποτέ, χρησιμοποιώντας μια μη λεκτική ηχοκινητική γλώσσα, η οποία βασίζεται αποκλειστικά στη φωνή και την κίνηση για την παραγωγή μουσικής.

LIYOUTAHIRAKOUM (SO THAT HE’D PURIFY YOU)

Ο θάνατος, ένα θέμα που αφορά όλη την ανθρωπότητα, τρομακτικό για κάποιους, αδιάφορο για άλλους, αυτό που είναι προφανές είναι ότι όλοι προσπαθούν να τον αποφύγουν Ο Aymen, ένας νεαρός Μαροκινός 35 ετών, αποφάσισε να σπάσει τις προκαταλήψεις παίρνοντας μέρος μέσω της μουσουλμανικής πρακτικής του πλυσίματος και του τυλίγματος ενός πτώματος. Μια πρακτική που πραγματοποιείται από ανθρώπους με τεράστιο θάρρος που ονομάζονται “Washers”. Θα μπορέσει να δεχτεί τον θάνατο μετά από αυτή την εμπειρία;

Allies Welcome

Τρεις Αφγανοί που εγκατέλειψαν το Αφγανιστάν μετά την επέλαση των Ταλιμπάν βρίσκονται σε μια κατάσταση νομικής ομηρίας χωρίς να γνωρίζουν τι θα γίνει στο μέλλον.

Αll that remains

Ένας καλλιτέχνης και ένας χειρουργός συναντιούνται. Ο καλλιτέχνης έχει μια ιδέα: να ζωγραφίσει πάνω στο βελούδο κομματιάζοντάς το σιγά σιγά. Καταλήγει να σκίζει το βελούδο. Ο χειρουργός της δίνει ένα χειρουργικό όργανο και λειτουργεί. Η μικρού μήκους δοκιμιακή ταινία της Σεμέλης Σαφού, εξερευνά τον χωρισμό μέσα από την προσωπική της εμπειρία ως παιδί χωρισμένων γονιών. Έχοντας εμπνευστεί από την “Ασκιτική” του συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη, η σκηνοθέτις αφηγείται την ιστορία της συνάντησης των γονιών της και του χωρισμού τους, ως μια φυσική εξέλιξη της ζωής, παρά το τραύμα που την συνοδεύει. Εξάλλου, η γέννησή μας είναι μια από τις πιο τραυματικές στιγμές της ζωής.

Medusa’s gaze

Είμαστε τα μοντέλα. Ποζάρουμε με τα σώματά μας για να δημιουργηθούν έργα τέχνης. Γυμνοί, τραβάμε όλα τα βλέμματα. Παγώνουμε για πολύ ώρα, αρκετή ώστε να μας εξετάσουν από πάνω μέχρι κάτω. Κι όμως, εξαφανιζόμαστε.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More